24. november 2017
Freddy Blak (S) risikerer at blive vurderet "uværdig" af Valgbarhedsnævnet, og i så fald kan han ikke fortsætte i regionsrådet. Foto: Mik
Freddy Blak (S) risikerer at blive vurderet "uværdig" af Valgbarhedsnævnet, og i så fald kan han ikke fortsætte i regionsrådet. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kan det ende for politikeren Freddy Blak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kan det ende for politikeren Freddy Blak
Sjælland - 18. maj 2017 kl. 13:39
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis retssagen mod regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) ender med, at han bliver kendt skyldig og straffes med bøde, så kan det påvirke hans politiske virke.

Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

I så fald vil Valgbarhedsnævnet under Økonomi- og Indenrigsministeriet nemlig gå ind i sagen. Valgbarhedsnævnet er et uafhængigt nævn.

I den kommunale og regionale valglov står der, at den, der ved endelig dom eller vedtagelse af bøde er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør den pågældende uværdig til at være medlem af kommunale og regionale råd, ikke er valgbar.

Når et medlem af et kommunalt eller regionalt råd bliver straffet, er det Valgbarhedsnævnet, der tager stilling til, om den pågældende fortsat er valgbar.

Økonomi- og Indenrigsministeriet oplyser til avisen, at opfattelsen af, hvad der »i almindeligt omdømme« er uværdigt, kan ændre sig over tid. Derfor er det Valgbarhedsnævnets praksis, der løbende definerer værdighedskravet.

Kommunalbestyrelser og regionsråd er forpligtet til at indberette en straf, der overgår et medlem i valgperioden. Nævnets afgørelser er endelige og kan ikke indbringes for nogen anden administrativ myndighed.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.