21. november 2019
Socialdemokratiet er bekymret for arbejdsforholdene på det komemnde byggeri af Storstrømsbroen. Modelfoto: Vejdirektoratet
Socialdemokratiet er bekymret for arbejdsforholdene på det komemnde byggeri af Storstrømsbroen. Modelfoto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S frygter social dumping på Storstrømsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S frygter social dumping på Storstrømsbro
Sjælland - 31. oktober 2017 kl. 17:38
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet trækker beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd om byggeriet af den ny Storstrømsbro for at få klar besked om, hvad ministeren vil gøre for at sikre danske løn- og arbejdsforhold på brobyggeriet.

Så snart Vejdirektoratet havde meddelt, at Storstrømsbroen skal bygges af tre italienske entreprenørvirksomheder med en italiensk brorådgiver, satte socialdemokraterne Mattias Tesfaye og Lennart Damsbo Andersen sig til tasterne.

Ministeren skal svare på, hvordan regeringen vil sikre, at lokale arbejdsløse får job på byggeriet, at der oprettes lærlingepladser, og arbejdet sker på overenskomstlignende vilkår.

- Forholdene på byggeri i Danmark skal være danske løn- og arbejdsvilkår. Men det er svært for blandt andre sydeuropæiske virksomheder at finde ud af - det så vi tydeligt med Metro-byggeriet, og den danske model (med overenskomst og ret til organisering, red.) er ganske ukendt. Det vil vi gerne kommet i forkøbet, siger Lennart Damsbo Andersen, der er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds.

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiets social dumping-ordfører, lægger vægt på, at det tager tid at overbevise udenlandske entreprenører om, at ordnede forhold er en fordel.

- Det lykkedes til sidst på Metro-byggeriet, men det er vigtigt at komme i gang, allerede før byggeriet går i gang. Det skal jo regnes ind, at lønnen skal være efter overenskomst, og at der er plads til lærlinge og elever, pointerer Mattias Tesfaye.

Ordnede arbejdsforhold er med til at skabe mere fremdrift og effektivitet.

- Hvis man kommer fra en kultur, hvor chefen skal piske de ansatte til at arbejde, kan det være svært at forstå, at der ikke er grund til at være bange for fagforeninger og overenskomst. Men når man betaler feriepenge, varsler overarbejde og så videre, er det også med til at hæve tempoet. Vi får høj løn, men man kan også forvente, at folk er godt uddannede og vant til at tage ansvar, siger Mattias Tesfaye.