3. august 2021
Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Royal Unibrew i nyt opkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Royal Unibrew i nyt opkøb
Opdateret 09. juli 2021 kl. 13:55
Sjælland - 09. juli 2021 kl. 12:50
Af Signe Ravn

Royal Unibrew satser i stigende grad på produkter uden eller med kun lidt alkohol.

Det blev understreget, da Royal Unibrew den 8. juli offentliggjorde, at bryggeriet har opkøbt den tredjestørste spiller på det franske energidrik-marked, MC energy.

- Vi er meget glade for at have sikret ejerskabet af Crazy Tiger i Frankrig. Købet markerer det næste trin i udviklingen af vores franske forretning mod en multi-niche forretningsmodel, da det giver os eksponering for en af de hurtigst voksende kategorier på det franske marked for drikkevarer. Sammen med det franske Lorina-mærke - vores naturlige limonade - udsættes vi nu for to af de hurtigst voksende kategorier i Frankrig, udtaler Jan Ankersen, der er Royal Unibrews Senior Vice President for Sydeuropa, på bryggeriets LinkedIn-profil.

Opkøbet af MC Energy er Royal Unibrews tredje på blot tre måneder.

For et par måneder siden købte bryggeriet S.C. Fuglsang og mineralvandsfabrikken Frem og for en uges tid siden også Solar Beverage Group, som distribuerer vin og spiritus i Sverige, Norge og Finland.

Vækst uden alkohol
Opkøbene kommer i halen på Royal Unibrews hidtil bedste kvartal, som indfandt sig i 2021's første måneder.

Ifølge Børsen er opkøbet led i en strategi om at udnytte nye vækstmuligheder i seks udpegede kategorier, hvor blandt andet produkter med lidt eller ingen sukker, premium-produkter som specialøl og økologiske produkter samt alkoholfrie drikke er fokuspunkter.

Børsen noterer sig, at Royal Unibrews omsætning er tippet, så alkoholfri produkter udgjorde 52 % af omsætningen i 2020.

- Vi ser umiddelbart flere vækstmuligheder i kategorier, der er uden eller med lav alkohol, udtaler Lars Jensen, der er administrerende direktør i Royal Unibrew, til Børsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?