21. maj 2019
Michael Steen Hansen, tidligere it-direktør i Region Sjælland, blev i 2009 kåret til årets bedste it-chef i Danmark for sin indsats for at fusionere it-systemerne i Roskilde Amt, Vestsjællands Amt og Storstrøms Amt. I dag har han accepteret en dom for at modtage bestikkelse af it-virksomheden Atea.
Michael Steen Hansen, tidligere it-direktør i Region Sjælland, blev i 2009 kåret til årets bedste it-chef i Danmark for sin indsats for at fusionere it-systemerne i Roskilde Amt, Vestsjællands Amt og Storstrøms Amt. I dag har han accepteret en dom for at modtage bestikkelse af it-virksomheden Atea.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rost og hyldet it-direktør accepterer fængselsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rost og hyldet it-direktør accepterer fængselsdom
Sjælland - 12. juli 2018 kl. 10:24
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Region Sjællands tidligere it-direktør Michael Steen Hansen er på vej i fængsel.

arrow Læs også: Atea: Dømte vil renses for bestikkelse

Han er dømt i den omfattende sag om bestikkelse og underslæb mellem tre af regionens it-topfolk og fire tidligere ansatte i it-virksomheden Atea samt virksomheden selv.

Michael Steen Hansen har via sin advokat Michael Skjødt meddelt, at han ikke anker dommen på 10 måneders fængsel, hvor tre måneder skal afsones.

Det skriver Computerworld.

Advokaten oplyser, at Michael Steen Hansen ikke mener, at dommen er rigtig, men at han ønsker at lægge sagen bag sig.

Michael Steen Hansen var it-direktør i Region Sjælland fra regionens start til sommeren 2012, hvor han blev it-chef i Rigspolitiet.

Ifølge dommen i Retten i Glostrup har han haft kendskab til og benyttet sig af en særlig konto, som blev oprettet i 2007 hos Atea.

Her blev der indsat halvanden procent af værdien af alle regionens it-indkøb.

Kontoen, der ikke fremgik af Region Sjællands regnskab og var ukendt for regionens top, blev brugt til luksusrejser, middage på Michelin-restauranter i ind- og udland, dyr vin og andre dyre fornøjelse. I andre tilfælde var det Atea-folkene, der svang plastikkortet og smurte de ansatte i regionen for at sikre sig fortsat handel med Region Sjælland, der var Ateas største offentlige kunde.

Så sent som i 2014 deltog Michael Steen Hansen, der altså ikke længere var ansat i Region Sjælland, i en tur til Dubai for at se Formel 1-løb og mæske sig i lækker mad og vin - betalt af den hemmelige konto. I Dubai-rejsen i 2014 deltog Atea-chefer, som kort tid senere oprettede et konkurrerende selskab, som året efter vandt et it-udbud i Region Sjælland for snuden af Atea.

Alle otte tiltalte blev dømt i sagen, herunder selskabet Atea A/S, der har accepteret bøde på 10 millioner kroner.

De to andre tidligere ansatte i Region Sjælland har begge anket til landsretten. Det er tidligere konstitueret it-direktør Michael Mølkær Jensen, som fik 40 dages betinget fængsel og it-driftschef René Clausen, der anses for hovedmanden og fik halvandet års ubetinget fængsel.

Tidligere salgsdirektør i Atea Carsten Ritzau har accepteret dommen på otte måneders fængsel - heraf tre måneder ubetinget.

De øvrige tidligere Atea-topchefer har alle anket til landsretten.

Tidligere koncernchef Claus Hougesen forsøger at få omgjort dom på 10 måneders fængsel, hvoraf tre skal afsones, tidligere koncerndirektør Peter Hilligsøe Trans forsøger at undgå otte måneders fængsel, hvoraf tre skal afsones og tidligere salgschef Per Juul Andersen har anket et års fængsel.

arrow Bestikkelse: Landsretten ruller Atea-sagen op igen
01. april 2019 kl. 17:13 Opdateret: kl. 09:14
arrow Keyaccountmanager i Atea bestak offentligt ansatte
26. februar 2019 kl. 14:13 Opdateret: kl. 14:14
arrow Overblik: Atea først dømt - nu vinder de udbud
06. februar 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 15:21