13. august 2020
Hans sidste to år var en hastigt nedadgående spiral, men Kim Adolph var en højtelsket søn, bror, onkel, fætter og nevø. Privatfoto
Hans sidste to år var en hastigt nedadgående spiral, men Kim Adolph var en højtelsket søn, bror, onkel, fætter og nevø. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringede 112 og blev fundet død 11 timer senere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringede 112 og blev fundet død 11 timer senere
Sjælland - 14. december 2019 kl. 07:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

59-årig mand fortrød selvmordsforsøg og ringede efter hjælp. Men ambulancen blev aldrig sendt afsted.

arrow Læs også: Venstre: Svigt er regionens ansvar

Der er cigaretskodder i askebægeret, og på spisebordet står glasset med den sidste sjat stadig. Ved siden af står juicekartonen, for han brugte appelsinjuice til at få det billige sprøjt til at glide ned.

Mandag den 28. oktober ved 8-tiden fik hjemmesygeplejersken skubbet vinduet op og kravlede ind i stuelejligheden.

Hun stillede de tomme spiritusflasker ud i køkkenet, da hun havde ringet 112.

Aftenen før, klokken 20.59, fik beboeren i Korsør-lejligheden selv kontakt til alarmcentralen for Østdanmark.

- Jeg skal bruge en ambulance. Jeg har faktisk forsøgt selvmord, jeg har drukket tre flasker whiskey. Vil du hente mig? Døren er åben. Lægevagten siger, at jeg skal have en ambulance, ellers dør jeg, forklarer 59-årige Kim Adolph snøvlende, men tydeligt på optagelsen fra 112.

Da vagthavende hos 112 kobler den sundhedsfaglige visitator fra AMK-vagtcentralen i Næstved på samtalen, reagerer Kim Adolph således:

- En sygeplejerske, jeg skal sgu ikke have nogen sygeplejerske. Jeg kan ikke mere nu. De skal sgu hente mig. Farvel.

Den sundhedsfaglige visitator hos AMK-vagtcentralen (Akut medicinsk koordinering) har ikke hørt første del af samtalen med 112, men spørger, hvad der skete:

Ubesvaret opkald

- Han har vist lagt på. Han havde åbenbart kontakt lægevagten med massivt alkoholforbrug. Han har vist drukket et par flasker i dag, lyder det fra politiassistenten på optagelsen.

- Jeg ringer op til ham, svarer sygeplejersken.

Familien fandt mobiltelefonen, da de fik adgang til lejligheden fredagen efter dødsfaldet og opdagede, at deres søn og storebror havde ringet til 112. Det sidste indkommende opkald et par minutter efter klokken 21 er ubesvaret.

Den ambulance, Kim Adolph bad om flere gange i sit livs sidste telefonopkald, blev aldrig sendt afsted.

Hvem har aben?

Region Sjællands Præhospitalt Center i Næstved vurderer, at »den sundhedsfaglige visitator håndterer opgaven korrekt og professionelt, lagt op imod de oplysninger, der videregives af medarbejderen på 112 alarmcentralen«.

- Vi ringer altid tilbage til borgeren, hvis et opkald bliver afbrudt. Men hvis det ikke lykkes at komme igennem, så foretager den sundhedsfaglige en vurdering baseret på erfaring og mavefornemmelse, siger vagtcentralleder Brian Lindekilde Hansen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der står for alarmcentralen i Østdanmark, har ingen kommentarer, fordi klagesagen ikke er afjort,

Men i en partshøring tilsendt til de pårørende erkender vicepolitiinspektør Jesper Lovmand fra centralt beredskab hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at »når man kender det samlede billede, så burde alarmoperatøren have præciseret«, at det drejede sig om et selvmordsforsøg.

arrow DF's psykiatriordfører: Et stort svigt
14. december 2019 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:06
arrow Organisationer: Psykisk syge savner hjælp
14. december 2019 kl. 08:15 Opdateret: kl. 15:15
arrow Et to år langt råb om hjælp
14. december 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 18:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?