13. december 2017
Når DLF's forædlere skal krydse to planter, bruger de pollentætte kabiner som på billedet. Foto: DLF
Når DLF's forædlere skal krydse to planter, bruger de pollentætte kabiner som på billedet. Foto: DLF
Foto: Jon Norddahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Revolutionerende forskning skal booste eksporten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revolutionerende forskning skal booste eksporten
Opdateret 14. marts 2017 kl. 13:11
Sjælland - 14. marts 2017 kl. 11:55
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frøvirksomheden DLF har sammen med Aarhus Universitets afdeling i Flakkebjerg netop taget hul på et fem-årigt forskningsprojekt, der kan blive en »game-changer« inden for forædling af græssorter.

- Det kommer helt sikkert til at ændre den måde, vi forædler på. For med de her teknologier vil vi fremover have en anden tilgang til forædling. Og vi bliver nødt til at være forudseende, for udvikling tager omkring 10 år hos os, forklarer Christian Sig Jensen til DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Han er chef for bioteknologi i DLF og partner i forskningsprojektet, der har fået navnet Breed4Biomass. Projektet har et samlet budget på 16 millioner kroner, hvoraf de 11 millioner kroner er en bevilling fra Innovationsfonden.

Med en omsætning omkring de 3,5 milliarder kroner er DLF verdens største producent af græsfrø - og leverer frø til landbruget og til populære fodboldbaner i hele verden.

DLF har hovedkontor i Roskilde, og deres forædlingsafdeling ligger i Store Heddinge. Netop forædlingsafdelingen bliver helt central i det nye forskningsprojekt, hvor også to afdelinger af Aarhus Universitet og en kinesisk professor fra Chinese Academy of Sciences i Beijing deltager.

Kort fortalt går projektet ud på at skabe en ny græssort, som landmænd kan dyrke som foder til kvæg og høste som biomasse. Den nye sort skal kunne modstå fremtidens klima med tørke og store regnskyl, men skal samtidig kunne leve op til en stigende efterspørgsel på foder og biomasse.

Forskerne vil bruge tre nye teknologier til at skabe og finde frem til den nye græssort. Og det er denne del af projektet, der kan revolutionere og ændre den måde, man fremover forædler på.

Læs mere i e-avisen fra tirsdag, som du kan købe adgang til her:

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.