26. oktober 2021
Gruppeformand for DF i regionsrådet Gitte Simoni, der også er byrådsmedlem i Roskilde, vil være partiets spidskandidat til regionsrådsvalget 16. november 2021.
Gruppeformand for DF i regionsrådet Gitte Simoni, der også er byrådsmedlem i Roskilde, vil være partiets spidskandidat til regionsrådsvalget 16. november 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsrådsvalg: Hun vil stå i spidsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsvalg: Hun vil stå i spidsen
Sjælland - 20. november 2020 kl. 06:30
Af Tine Fasmer

Dansk Folkeparti skal have ny spidskandidat i Region Sjælland, og der er kommet en bejler til posten.

arrow Læs også: Jens-Eriks fodboldhold melder aldrig afbud

- Jeg går 100 procent efter det, jeg er klar til at levere, siger gruppeformand Gitte Simoni, Roskilde, der med egne ord har »stået i mesterlære hos Peter Jacobsen i otte år«.

Peter Jacobsen meddelte forleden, at han genopstiller til regionsrådet, men ikke længere vil være spidskandidat. I stedet koncentrerer han kræfterne om kommunalvalget, hvor han igen er spidskandidat i Kalundborg Kommune.

DF har opstillingsmøde 7. marts, og der kan komme modkandidater til Gitte Simoni. Partiet er heller ikke afklaret om, hvorvidt spidskandidaten skal gå efter at blive regionsrådsformand.

Men der er godt samarbejde i konstitueringsgruppen med Socialdemokratiet, SF og indtil fornylig LA; Liberal Alliances eneste regionsrådsmedlem er blevet konservativ.

- Vi har fået ores politiske mål igennem, tænk på høreapparater, socialsygeplejersker, læger på skadestuerne i Næstved og Roskilde og øgede sprogkrav til udenlandske læger. Jeg er rigtigt godt tilfreds og har kun ros til overs til Heino Knudsen. Det var måske ikke det, de fleste ventede, at vi støttede en socialdemokrat, men Dansk Folkeparti har sikret, at regionsrådsformanden ikke kom til at sidde på et meget venstreorienteret grundlag, siger Gitte Simoni, som understreger, at pilen også godt kan pege mod en blå regionsrådsformand.

- Vi går efter mest mulig indflydelse.

arrow Populær kattepension lukker: Har overraskende problem
20. november 2020 kl. 13:45 Opdateret: kl. 16:19
arrow Corona sætter en stopper for fællespasning
20. november 2020 kl. 11:28 Opdateret: kl. 16:28
arrow Bankede på 107 døre: Så kom der fart på fibernet
20. november 2020 kl. 07:07 Opdateret: kl. 12:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?