31. marts 2020
Heino Knudsen henter energi til det krævende job ved at være sammen med kæresten, datteren, familie og venner. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Heino Knudsen henter energi til det krævende job ved at være sammen med kæresten, datteren, familie og venner. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsrådsformand fik en sen start i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand fik en sen start i politik
Sjælland - 24. oktober 2019 kl. 08:51
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen fødselsdagskrise hos den socialdemokratiske regionsrådsformand Heino Knudsen i Region Sjælland.

Men udsigten til »det bløde hjørne« i dag torsdag, hvor Heino Knudsen fylder 40 år, har givet anledning til reflektion.

- Det går hurtigt både arbejdsmæssigt og personligt, og jeg skal huske også at holde det lange lys på og nyde hver dag, for jeg har verdens mest spændende job, siger Heino Knudsen, som ikke vil afvise en fremtid i landspolitik. En dag.

Men foreløbig er sigtet sat mod at fortsætte i spidsen for Region Sjælland også efter det næste regionsrådsvalg i 2021.

Han står efter eget udsagn »bedst og skarpest« i politisk modvind, så det er der nu rigelig mulighed for at få afprøvet.

For skandalen, hvor Ringsted Sygehus i en årrække har undladt at gennemføre de påkrævede undersøgelser hos kvinder med mulig brystkræft, er langt fra slut.

- Mit største fokus er at få ryddet helt op og få hjulpet de kvinder, som er ramt.

Det politiske resultat, han er mest stolt af, skal hele regionsrådet have æren for.

- Vi har formået at gennemføre en genopretning af økonomien, som er helt afgørende for, at vi kan prioritere flere penge til det nære sundhedsvæsen. Hvis ikke vi havde taget det rigtigt svære træk, så havde vi ikke nu kunnet levere 30 millioner kroner tilbage til sygehusene.

I mange år var hans fritid fyldt med sport - især håndbolden, hvor han var divisionstræner.

Men da han først valgte politikken, gik det stærkt. Han bragede ind i byrådet i Lolland Kommune ved valget i 2013, og ved regionsrådsvalget i 2017 lykkedes det for den ret ukendte socialdemokratiske spidskandidat at gå hele vejen. Men før Heino Knudsen med besvær fik snøret sækken med et politisk flertal med DF, SF og LA, gik et uskønt og »bestemt ikke sjovt« to uger langt forløb. DF gik, men kom retur, da Enhedslisten - som havde udtalt sig positivt om sygehusinformation på andre sprog - blev smidt ud.

I regionsrådsformandens personlige liv er der sket en del på de seneste to år.

Hans datter Manja, der dengang boede på skift hos mor og far i Nakskov, er blevet 17 år.

Hun er i gang med handelsgymnasiet og er for nylig flyttet med mor til Køge-egnen, hvor hendes kæreste også bor i nærheden. Men far og datter holder den tætte kontakt og har netop været en tur i Edinburgh.

Da han blev valgt, var Heino Knudsen single. Det er også ændret. I dag er han kæreste med en kvinde, der bor i Viborg med sine to børn og læser på universitetet. De mødte hinanden helt tilfældigt »på et værtshus i København« efter en tur på Bakken med gutterne.

Langdistanceforholdet er med til at få regionsrådsformanden til indimellem at koble fra det intensive arbejdsliv, der til daglig begynder og slutter med en halvanden times bilkørsel, hvor mange telefonsamtaler bliver klaret.

Én ting er uændret. Hans grå villa er fortsat til salg, for sådan er vilkårene på Sydhavsøernes boligmarked.