18. januar 2021
psykiatrisk slagelse
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsformand: Farlige fanger truer sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsformand: Farlige fanger truer sikkerheden
Sjælland - 05. december 2019 kl. 08:30

Sundhedspersonalet og andre patienters sikkerhed er truet, når hårdkogte kriminelle bliver placeret i retspsykiatrien. Det mener regionsformand Heino Knudsen (S), der derfor har kontaktet justitsminister Nick Hækkerup om problemet. Det oplyser TV Øst.

arrow Læs også: Flygtet bandeleder anholdt i Spanien

Reaktionen fra regionsformanden kom dagen efter den voldsomme fangeflugt fra retspsykatrisk afdeling i Slagelse den 19. november. Justitsminister Nick Hækkerup (S) kan dog på kort sigt ikke hjælpe regionerne med at tage vare på de særligt farlige patienter i psykatrien.

- Det er en opgave, som regionerne har efter den lov, der er i øjeblikket. Så længe loven er sådan, så skal de løfte den opgave, siger Justitsminister Nick Hækkerup (S) til TV Øst.

Onsdag kom det frem, at Arbejdstilsynet har udstedt et strakspåbud til afdeling SL10, retspsykiatrisk afdeling i Slagelse, hvorfra flugten fandt sted.

Problemerne skal løses

Justitsministeren er dog enig med Heino Knudsen i, at problemerne med hårde kriminelle på de psykiatriske afdelinger skal løses.

- Der er i hvert fald et problem med, at de hårdkogte kriminelle ikke passer ind i de retspsykiatriske afdelinger. Derfor er vi i gang med at se på, om man kunne håndtere det på en anden måde. Fx så udredning kunne foregå i fængslerne, siger Nick Hækkerup.

Det lykkedes den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh at flygte fra psykiatrisygehuset i Slagelse med hjælp fra en makker, der besøgte ham med pistoler gemt i en kageæske. Pistolerne blev brugt til at true personalet til at åbne dørene. Der blev også affyret et skud, som ramte gulvet.

arrow Tysk politi har udleveret 17-årig i sag om vild fangeflugt
10. januar 2020 kl. 14:24 Opdateret: kl. 14:26
arrow Efter voldsom fangeflugt: 17-årig hentet hjem fra Tyskland
10. januar 2020 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
arrow Mistænkt medhjælper ved vild fangeflugt er blevet løsladt
18. december 2019 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:46
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?