28. september 2020
Især brystkræftramte har fået for sen behandling i år og sidste år, uden at Sjællands Universitetshospital har fået skrevet i journalen, hvorfor forsinkelsen er opstået. Det udløser kritik fra Rigsrevisionen. Foto: Bjørn Armbjørn
Især brystkræftramte har fået for sen behandling i år og sidste år, uden at Sjællands Universitetshospital har fået skrevet i journalen, hvorfor forsinkelsen er opstået. Det udløser kritik fra Rigsrevisionen. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region skrev ikke årsag: 113 kræftpatienter fik for sen behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region skrev ikke årsag: 113 kræftpatienter fik for sen behandling
Sjælland - 21. december 2018 kl. 15:09
Af Tine Fasmer

113 kræftramte er fornylig blevet kontaktet af Region Sjælland. De har nemlig ikke fået behandling i rette tid, og regionen har haft mangelfuld journalføring til Sundhedsstyrelsen.

arrow Læs også: Brystkræftpatienter blev ikke behandlet til tiden: Nu samles alle operationer i Roskilde

Det betyder, at regionen ikke havde noteret, hvorfor patienterne blev forsinket i deres behandlingsforløb. Det drejer sig om patienter, der er eller har været i kræftbehandling i 2017 og 2018.

- For kræftpatienter er det særlig vigtigt med hurtig behandling, og der må ikke være den mindste tvivl om de aftaler, vi laver med patienten undervejs, når der er gode grunde til at vente. Derfor er det helt afgørende, at vi overholder dokumentationskravene og får skrevet alt ind. Det her er slet ikke godt nok, siger Region Sjællands koncerndirektør Leif Panduro Jensen, der beklager overfor patienterne.

I 2017 og 2018 blev der i alt behandlet 3889 kræftpatienter i Region Sjælland. I cirka tre procent af forløbene var bekendtgørelsen for maksimale ventetider således ikke overholdt. Størstedelen af indberetningerne handler om ventetider på operationer for brystkræft.

- Det skyldes en blanding af travlhed og uopmærksomhed i forhold til rutiner med journalføringen. Begge dele har vi allerede fulgt op på, siger vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, Beth Lilja.

Det var en stikprøvekontrol fra Rigsrevisionen, der i sommer førte Region Sjælland på sporet af den mangelfulde journalføring.

arrow Flytning af kræftpatienter fra Næstved skudt til hjørne... igen
08. januar 2019 kl. 08:47 Opdateret: kl. 13:35
arrow Kræft-senge bliver måske i Næstved
17. december 2018 kl. 15:59 Opdateret: kl. 15:59
arrow Region undskylder for sen behandling af brystkræftramte
30. november 2018 kl. 14:24 Opdateret: kl. 14:26
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?