22. august 2019
Ifølge regionsrådsformand i Region Sjælland viser regionens egne estimater, at det kræver investeringer for 1,8 milliarder kroner at sikre lynhurtigt bredbånd til alle husstande og virksomheder i regionen. Foto:
Ifølge regionsrådsformand i Region Sjælland viser regionens egne estimater, at det kræver investeringer for 1,8 milliarder kroner at sikre lynhurtigt bredbånd til alle husstande og virksomheder i regionen. Foto:
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region: Bredbånd til alle koster 1,8 mia.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region: Bredbånd til alle koster 1,8 mia.
Sjælland - 06. marts 2018 kl. 13:03
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

100 millioner kroner i bredbåndspuljen er fint. Men det rækker slet, slet ikke til at sikre bredbånd til alle i 2020.

arrow Læs også: Se kort: Så mange får bedre mobildækning

Sådan lyder reaktionen fra regionsrådsformand i Region Sjælland på VLAK-regeringens nye teleudspil.

Ifølge regionsrådsformanden er over 80.000 husstande og virksomheder i Region Sjælland i dag afskåret fra lynhurtigt bredbånd.

- Vores estimat er, at det kræver investeringer for 1,8 milliarder kroner at nå i mål med det. Så 100 millioner kroner er fint, men det rækker slet, slet ikke, siger Heino Knudsen til Sjællandske.

Han påpeger, at der er »gode takter« i regeringens udspil«, blandt andet lempelse af reglerne for at opstille mobilmaster og grave fiberkabler ned.

Heino Knudsen mener dog, ligesom sin forgænger Jens Stenbæk (V), at staten påtog sig et større ansvar for at sikre hurtigere udrulning af lynhurtigt bredbånd.

- Problemet er stadig, at man lader markedsvilkårene være styrende for udrulningen. Og der er der altså områder, hvor man ikke kan eller vil ud, siger han.

I skrivende stund har 89 procent af alle danske husstande og virksomheder adgang til 100mbit/s download og 30 mbit/s upload, som er politikernes definition for hurtigt internet. Det viser tal fra tjekditnet.dk

I Region Sjælland er den region i landet, hvor man er allerlængst fra målet: Her har 79 procent af alle virksomheder og husstande adgang til 100mbit/s download og 30 mbit/s upload.

arrow Ekspert: Lang vej endnu til hurtigt bredbånd på hele Sjælland
06. marts 2018 kl. 09:59 Opdateret: kl. 09:59