20. november 2017
Hvis Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademi SJælland slås sammen vil den nye uddannelsesinstition have over 12.000 fuldtidsstuderende. Billedet her stammer fra Absalons campus i Roskilde  Foto: Kim Rasmussen.
Hvis Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademi SJælland slås sammen vil den nye uddannelsesinstition have over 12.000 fuldtidsstuderende. Billedet her stammer fra Absalons campus i Roskilde Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Absalon og Sjælland bør gifte sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: Absalon og Sjælland bør gifte sig
Opdateret 14. august 2017 kl. 14:29
Sjælland - 14. august 2017 kl. 13:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis der fortsat skal være mulighed for Sjællands unge at tage en videregående uddannelse i byer som Roskilde, Køge, Kalundborg, Slagelse, Næstved og Vordingborg, bør professionshøjskolen Absalon (tidligere UCSJ) og erhvervsakademi Sjælland fusionere. Det skriver Sjællandske.

Sådan lyder opfodringen fra folketingspolitiker og tidligere minister, Magnus Heunicke (S).

- Sammenlægninger sker som regel for at centralisere. Men her skal det faktisk sikre det modsatte, nemlig lokal forankring i de sjællandske byer.

De to uddannelsesinstitutioner er i dag til stede i de samme byer. De sidder i hver sin organisation med hver sin økonomi og strategi. De ressourcer kunne bruges bedre, og samtidig ville man få et større og mere attraktivt studiemiljø i de sjællandske byer, siger Magnus Heunicke til avisen.

Det er krav om effektiviseringer i uddannelsessektoren på to procent og store uddannelsesfusioner i henholdsvis hovedstaden såvel som mellem UC Lillebælt og erhvervsakademi Lillebælt mod vest, der bekymrer Heunicke.

Han peger på, at Sjælland har det laveste uddannelsesniveau i landet, ligesom mange virksomheder skriger efter kvalificeret arbejdskraft.

En sammenlægning af professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademi Sjælland vil skabe en kæmpe sjællandsk uddannelsesinstitution med over 12.000 fuldtidsstuderende samt over 4000 på deltid. Det vil gøre uddannelsesinstitutionen til en af landets største.

Fusionstanken vækker gehør hos bestyrelsesformand på Professionshøjskolen Absalon, Hans Stige, mens bestyrelsesformand på Erhvervsakademi Sjælland, Susanne Lundvald er skeptisk.

Hun vil dog ikke udelukke, at det kan ske:

- Hvis politikerne på Christiansborg bliver ved med at stramme vores økonomi kan vi jo blive tvunget til det, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.