26. marts 2019
Sundhedsplatformen er en elektronisk patientjournal, der blev indført på Region Sjællands sygehuse 25. november sidste år. Men læger har ad flere omgange kritiseret IT-platformen for at være langsommelig og   tidskrævende, men ifølge flere læger virker systemets medicinmodul ikke ordentligt - til skade for patientsikkerheden.   

Foto: Tomas Revsbech.
Sundhedsplatformen er en elektronisk patientjournal, der blev indført på Region Sjællands sygehuse 25. november sidste år. Men læger har ad flere omgange kritiseret IT-platformen for at være langsommelig og tidskrævende, men ifølge flere læger virker systemets medicinmodul ikke ordentligt - til skade for patientsikkerheden. Foto: Tomas Revsbech.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patient-tilsyn på besøg på Sjællands supersygehus: Tjekker sundhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patient-tilsyn på besøg på Sjællands supersygehus: Tjekker sundhedsplatform
Sjælland - 20. juni 2018 kl. 07:26
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har patienternes sikkerhed og helbred været truet, fordi Region Sjælland har indført den elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen?

arrow Læs også: Uløste problemer i Sundhedsplatform kan først rettes til november

Det er det grundlæggende spørgsmål, som folk fra Styrelsen for patientsikkerhed i dag skal forsøge at blive lidt klogere på, når de besøger Sjællands Universitetshospital i Køge. Det skriver DAGBLADET Køge onsdag.

Her skal de mødes med blandt andre sundhedsfaglig chef Preben Cramon og koncerndirektør Leif Panduro Jensen fra Region Sjælland, der skal præsentere og demonstrere Sundhedsplatformens medicinmodul over for styrelsen. Det fortæller Preben Cramon til avisen.

Medicinmodulet har fået kritik af overlægerådet på universitetshospitalet for at fungere så dårligt, at patienterne risikerer at få forkert medicin eller fejlagtige doser af medicinen.

Ifølge Preben Cramon er besøget dog helt »udramatisk«.

- Der er ikke tale om et normalt tilsynsbesøg på et sygehus. Der er tale om et besøg, hvor der afholdes et møde mellem styrelsen og så Region Sjælland om medicinmodulet i Sundhedsplatformen, og så selvfølgelig en snak omkring patientsikkerhedsarbejdet i relation til Sundhedsplatformen, siger han.

- Men det kan sagtens være, at vi også skal have en rundvisning eller se en afdeling, hvis de ønsker det, siger han.

Ifølge sundhedschefen er mødet først og fremmest blevet lagt på Sjællands Universitetshospital, fordi sygehuset har de rette faciliteter, deriblandt en storskærm, hvor regionens præsentation kan vises bedst muligt.

Ifølge Preben Cramon har man igangsat et større arbejde med at tilrette medicinmodulet i Sundhedsplatformen, for at eliminere de »uhensigtsmæssigheder«, der er.

arrow Overlæger: Kritik af Sundhedsplatform gælder også Sjælland
20. juni 2018 kl. 20:39 Opdateret: kl. 20:39
arrow Region Hovedstaden får hård kritik for Sundhedsplatformen
20. juni 2018 kl. 17:04 Opdateret: kl. 17:06
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.