23. oktober 2021
Rockwool har fået Sø- og Handelsrettens ord for, at Papiruld Danmark ikke kan dokumentere at være så miljørigtig, som virksomheden påstår. Her direktør Claus Skov med firmaets råmateriale - gamle aviser.
gallery icon

Se billedserie

Rockwool har fået Sø- og Handelsrettens ord for, at Papiruld Danmark ikke kan dokumentere at være så miljørigtig, som virksomheden påstår. Her direktør Claus Skov med firmaets råmateriale - gamle aviser.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Papiruld Danmark dømt i Sø- og Handelsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Papiruld Danmark dømt i Sø- og Handelsretten
Opdateret 04. november 2013 kl. 12:30
Sjælland - 01. november 2013 kl. 10:47
Af Jesper Sabroe

Nordsjælland: Hillerød-virksomheden Papiruld Danmark har i denne uge måttet indkassere en dom fra Sø- og Handelsretten i København.

Ifølge dommen skal Papiruld Danmark anerkende at have krænket Rockwools varemærkeregistreringer. Virksomheden skal ophøre med at bruge en række miljø- og sikkerhedsargumenter i sin markedsføring, og inden 14 dage skal Papiruld Danmark betale Rockwools sagsomkostninger på i alt 72.000 kroner. Til gengæld slipper virksomheden for den bøde på cirka 250.000 kroner, som Rockwool havde nedlagt påstand om burde tildeles Hillerød-virksomheden. Rockwool kom ganske enkelt for sent med sit krav om en bøde.

arrow Læs også: Hård strid om isolering
Flere sager

Isoleringsgiganten Rockwool anlagde for tre år siden en sag ved Fogedretten i Hillerød, fordi Rockwool var utilfredse med markedsføringen fra Papiruld Danmark, der indeholdt en række miljøanprisninger og sammenligninger med stenuld, som er Rockwools isoleringsmateriale. Og det er ikke første gang, de to parter mødes i retten. Allerede i 1998 ville Rockwool have et fogedforbud mod den nystartede virksomheds markedsføring. Her endte sagen dog i et retsforlig. Sagen i 2009 endte med, at Papiruld Danmark fik forbud mod at bruge udsagnet »Hvorimod Rockwool i batts form er 73 procent dårligere end deklareret«. En dom som blev stadfæstet af Østre Landsret.

Musen og elefanten

Den aktuelle sag i Sø og Handelsretten er en udløber af dommen fra Fogedretten, dog med en række nye påstande fra Rockwool omkring markedsføringen fra den lille konkurrent.

Direktør Claus Skov, Papiruld Danmark vil hverken kalde dommen for en sejr eller et nederlag.

- Vi er blevet dømt for to ud af 28 påstande. Sagen er, at Forbrugerombudsmanden i 2009 skærpede kravene til, hvordan virksomheder skal dokumentere miljøanprisninger af produkter. Og de krav har vi på en række punkter ikke levet op til, mener retten. Halvdelen af de formuleringer vi ikke må bruge, er vi allerede ophørt med at bruge. Vi siger sådan set ikke noget forkert. Vi har bare ikke underbygget det bredt nok, siger Claus Skov.

Han undrer sig over Rockwools opførsel i forbindelse i sagen og i hele forløbet, som Claus Skov kalder »en vendetta«.

- Vi har en omsætning på 27 millioner kroner og en markedsandel på en procent. Rockwool omsætter årligt for 14 milliarder kroner og har herhjemme en markedsandel på 60 procent. De er den eneste af vores mange konkurrenter, som har så krigerisk en tilgang. Vi andre kan som regel snakke os til rette, siger Claus Skov. Han vurderer, at Rockwool har brugt flere årsværk på at forfølge sagen mod Papiruld Danmark.

- Nu skal vores advokater se på dommen, og så må vi se, om vi skal gå videre. Egentlig er jeg mest stemt for ikke at kæmpe mod vindmøller og i stedet sælge mere papiruld, men vi vil lige vende sagen, siger han.

arrow Papirfuge kan blive et guldæg
22. januar 2013 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Papiruld Danmark får Initiativpris
29. oktober 2012 kl. 11:59 Opdateret: kl. 08:23
arrow Papiruldfabrik kender ingen krise
10. juli 2012 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:17
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?