19. oktober 2019
Forsnævrede kranspulsårer og blodpropper i hjertet bør ordnes på et akutsygehus, hvor patienter hurtigt kan få intensiv behandling, hvis det er nødvendigt. Det mener Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz, som derfor vender tommelen ned for Roskilde og op for Køge. Foto: Thea Kristensen
Forsnævrede kranspulsårer og blodpropper i hjertet bør ordnes på et akutsygehus, hvor patienter hurtigt kan få intensiv behandling, hvis det er nødvendigt. Det mener Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz, som derfor vender tommelen ned for Roskilde og op for Køge. Foto: Thea Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overlæger: Hjerter bør behandles på supersygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overlæger: Hjerter bør behandles på supersygehuset
Opdateret 18. december 2018 kl. 15:22
Sjælland - 18. december 2018 kl. 15:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz er oprørt over Region Sjællands plan om at samle hjertebehandlingen i Roskilde fremfor på akutsygehuset i Køge.

arrow Læs også: Hjerteforening kritiserer flytning fra akuthospital

- Det giver ingen mening at samle kardiologien (hjertesygdomme, red.) i Roskilde og have et akuthospital i Køge uden en hjerteafdeling. En væsentlig del af kardiologien er de akutte tilfælde, så det er hverken logisk eller fagligt optimalt at have akutoptag og kardiologer to forskellige steder, siger hun til Dagens Medicin.

Sjællands Universitetshospital Roskilde udfører i dag alle ikke-akutte operationer efter blodpropper i hjertet og behandling af hjerterytme-forstyrrelser og indoperation af pacemaker, men der er også en mindre hjerteafdeling på Sjællands Universitetshospital Køge.

Politikerne i Region Sjællands forretningsudvalg har netop nikket ja til en større rokade af funktioner mellem universitetshospitalets to afdelinger, heriblandt flytning af hjerteafdelingen fra Køge til Roskilde.

Stod det til Overlægeforeningen kørte flyttebilerne den anden vej, for Sjællands Universitetshospital Roskilde er undervejs med at udvikle sig til et specialsygehus, mens universitetshospitalets afdeling i Køge bliver regionens supersygehus og et af fire akutsygehuse i regionen.

Vicedirektør Beth Lilja, Sjællands Universitetshospital, forklarer, at hjerteafdelingen samlet rykker til Køge om nogle år.

- Jeg er helt enig i, at det er bedst at have hjerteafdelingen tæt ved akutafdelingen. Der er vi ikke endnu. Men jeg vil gerne fastslå, at patienterne får højt specialiseret behandling i Roskilde, og der er flere muligheder for behandling på den større hjerteafdeling i Roskilde, siger Beth Lilja.

Der vil fortsat være en hjertelæge i Køge, som kan foretage EKKO - ultralyd af hjertet, hvis patienter fx bliver hjertesyge under indlæggelse. Ellers tilstræber Sjællands Universitetshospital at få de mest syge hjertepatienter direkte til Roskilde. Mennesker med fx akut stor blodprop i hjertet køres eller flyves i dag direkte til Rigshospitalet.