27. juni 2019
Det er svært at holde alle 45 operationslejer åbne på Sjællands Universitetshospital på grund af sygdom og sparerunde. Foto: Hans Jørgen Johansen
Det er svært at holde alle 45 operationslejer åbne på Sjællands Universitetshospital på grund af sygdom og sparerunde. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Op mod hver 4. sygeplejerske forsvinder fra operationsgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod hver 4. sygeplejerske forsvinder fra operationsgang
Opdateret 04. december 2018 kl. 13:41
Sjælland - 04. december 2018 kl. 11:06
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fyringer og opsigelser i kølvandet på sparerunden betyder, at hver fjerde sygeplejerske forlader operationsgangen på Sjællands Universitetshospital Roskilde, siger ansatte.

arrow Læs også: Universitetshospital har svært ved at nå operationer

Ledende overlæge mener, det er færre.

Tre sygeplejersker på operationsgangen på Sjællands Universitetshospital Roskilde blev fyret i den store sparerunde, der har kostet 198 ansatte på Region Sjællands sygehuse jobbet. Fem blev forflyttet til andre afdelinger. Og dertil kommer opsigelserne fra dem, der ikke orker den nye hverdag.

Tillidsrepræsentant på afsnittet Maria Rød pointerer, at der allerede dagligt er operationslejer, som ikke kan holdes åbne på grund af sygdom blandt personalet.

- Og vi har ikke set de sidste opsigelser endnu. Vi er virkeligt bekymrede for patientsikkerheden, lyder det fra operationssygeplejerske Anja Refsgaard.

Afsnittets sygeplejersker er også oprørte over, at spareplanen har efterladt dem uden ledere. Afdelingssygeplejersken er blevet opsagt, og den kliniske afdelingssygeplejerske er blevet varslet forflyttet til en basis-sygeplejerskestilling på neurologisk afdeling.

- Det er meget utrygt, vi er det eneste afsnit under Anæstesiologisk Afdeling, der nu står helt uden ledelse. Det er to meget kompetente og veluddannede ledere, der begge har en mastergrad. Men det er ledere, der altid har talt vores sag, og vi kan ikke lade være med at tænke, at det er derfor, siger Anja Refsgaard.

Ledende overlæge Ole Christensen, Anæstesiologisk Afdeling, mener ikke, at der mangler helt så mange sygeplejersker på operationsgangen, som sygeplejerskerne vurderer.

- 25 procent er nok lige højt nok sat. Men vi har skullet spare 10 millioner kroner på Anæstesiologisk Afdeling, og det har også betydet afskedigelser på operationsgangen. Der er kommet opsigelser efterfølgende, og der er også flere sygemeldinger i øjeblikket, dels pga forkølelse og andet sæsonbetonet sygdom, men også blandt folk, der er opsagt, siger Ole Christensen.

arrow Det er ingen spøg at spare 10 millioner
04. december 2018 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:06