17. oktober 2019
Topchef i Seas-NVE er tilfreds med Seas-NVE's 2018-regnskab. Foto: Peter Andersen.
Topchef i Seas-NVE er tilfreds med Seas-NVE's 2018-regnskab. Foto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ørsted-aktier sikrer Seas-NVE milliard-overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørsted-aktier sikrer Seas-NVE milliard-overskud
Sjælland - 26. april 2019 kl. 11:55
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks største andelsejede energi-koncern, sjællandske Seas-NVE, lander et overskud på 4,56 milliarder kroner før skat.

Overskuddet i selskabet, der er ejet af 390.000 sjællandske elnetkunder, skyldes hovedsaglig, at værdien af Seas-NVE's Ørsted-aktier steg med hele 3,89 milliarder kroner i 2018. Dertil kommer et aktieudbytte på 361 millioner kroner. Det viser energikoncernens regnskab, der er blevet offentliggjort fredag formiddag.

- Det er jo tredje år i træk, at Ørsteds aktier udvikler sig så positivt. Vi er glade for at det går den vej, og fortsat gør det i 2019, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE, til Sn.dk.

Han understreger dog, at kursgevinsterne ikke er realiserede.

Plus i eget hus
Seas-NVE's egen forretning bidrager på mange områder dog også positivt til regnskabet.

Blandt andet bidrager Vindmølleparken Rødsand 2 trods et vindfattigt 2018 med 107 millioner kroner, mens elnet-selskabet Cerius bidrager med 186 millioner kroner.

Også Seas-NVE's kommercielle aktiviteter, først og fremmest salg af strøm og gas, bidrager positivt.

- Jeg er glad for, at vores grundforretning er i god vækst og tjener penge. Det i en tid, hvor vi har vækstet voldsomt på kundesiden, siger Jesper Hjulmand.

De kommercielle aktiviteter i selskabte Seas-NVE Strømmen bidrager dog kun med 34,7 millioner kroner til regnskabet alt i alt.

Det til trods for, at Seas-NVE samlede omsætning, der i 2018 nåede 7,3 milliarder kroner, næsten er blevet fordoblet på et år. Heraf bidrager Strømmens med 5,9 milliarder kroner i omsætning.

Den lave indtjening skyldes blandt andet, at Seas-NVE har brugt mange penge på at integrere naturgasselskabet HMN Naturgas og 160.000 gaskunder på Sjælland i selskabet, som man købte i 2017:

- I forhold til, at vi har en så stor omsætning, er det rigtigt, at vores indtjeningsmarginaler ikke er ret høje inden for handel med el og gas. Men det er vilkårene inden for det område. Men vi forventer, at vores indtjening vil stige på energihandelsområdet, når vi er helt færdige med at integrere HMN Naturgas, siger Jesper Hjulmand.

Eneste område, hvor det ifølge topchefen har haltet, er Seas-NVE's udelys-forretning. Her er der i år overskud på ni millioner kroner.

- Men det er et område, hvor vi er udfordret. Det er et presset marked med stor konkurrence. Men vi har en fin og stor forretning, som vi er i gang med at optimere, siger han.