22. juni 2021
Formand Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet. foto: Mikkel Østergaard
Formand Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet. foto: Mikkel Østergaard
Foto: Mikkel Østergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal sårbare og udsatte unge også have nødundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nu skal sårbare og udsatte unge også have nødundervisning
Opdateret 12. januar 2021 kl. 12:42
Sjælland - 12. januar 2021 kl. 12:30
Af Tomas Revsbech

Selv om landets unge og elever på ungdomsuddannelserne har været hjemsendt siden juleferien, er der stadig masser af unge, der er gået i skole helt som de plejer.

Sårbare og udsatte børn og unge, herunder unge med diagnoser og udviklingshæmmede, der går på Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) eller andre specialtilbud, har indtil nu ikke været omfattet af nedlukningen.

Men nu er der indgået en aftale mellem Undervisningsministeriet og de ansatte i specialtilbuddenes fagforbund om, at også de overgår til nødundervisning. Det oplyser Uddannelsesforbundet.

- Vi har de seneste dage og uger haft så mange medlemmer, der har henvendt sig, fordi de har været utrygge over, at de ikke har kunnet overholde afstandskravene og andre restriktioner i undervisningen, , siger Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet.

Hun fortæller, at ogaå elever og forældre har været bekymret.

- De unge har skullet fortsætte i skole som normalt, samtidig med de har kunnet læse, høre og se i medierne, at alt andet er blevet lukket ned. Så vi er rigtig glade for, at der nu er en aftale, tilføjer hun.

Et kompromis

Aftalen om nødundervisning betyder ikke, at alle de sårbare og udsatte unge i specialtilbud sendes hjem for at modtage undervisning foran en skærm.

For mange af de unges hverdag vil falde fra hinanden, hvis de er overladt til sig selv derhjemme. Omvendt er elevgruppen i specialtilbud mellem 15 og 25 år. Det er den gruppe, der er blandt de mest corona-smittede.

Derfor er aftalen et kompromis, deri ifølge Hanne Pontoppidan både tager hensyn til de unge og de ansatte i specialtilbuddene:

- Nogle af de unge kan godt klare at sidde hjemme en dag eller to om ugen. Andre har brug for at komme i skole hverdag. Men der har vi nu fået mulighed for at lave om på strukturen og dagligdagen, så de unge eksempelvis kan møde ind forskudt, så man kan overholde afstandskravene eller sikre, at eksempelvis værktøjer og redskaber kan blive sprittet af. Så det er en god løsning, siger Hanne Pontoppidan.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?