18. september 2021
Storebæltsbroen skal også bruges til motionsarrangementer. Debatten blusser op igen.
Storebæltsbroen skal også bruges til motionsarrangementer. Debatten blusser op igen.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal der igen kæmpes for motionisternes adgang til Storebæltsbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal der igen kæmpes for motionisternes adgang til Storebæltsbroen
Sjælland - 22. februar 2019 kl. 05:30
Af Marianne Due

Det er ikke kun de professionelle cykelryttere i Tour de France-feltet, der skal have den oplevelse det er at køre cykelløb på Storebæltsbroen. Broen skal åbnes igen for store motionsarrangementer hvert andet eller tredje år. Det mener folketingsmedlem og medlem af Region Sjælland, Jacob Jensen (V), der nu vil genoptage debatten om Storebæltsbroen skal bruges til andet end at være bindeled mellem landsdelene for bilister.

arrow Læs også: Minister genindfører motionsløb på Storebæltsbroen

Storebæltsbroen har to gange været brugt til cykelløbet Aarhus-København og seks gange halvmarathon, men det sidste Broløb blev afviklet den 9. september 2017, fordi transportminister Ole Birk Olesens (LA) har forbudt alle fremtidige motionsarrangementer på broen, da de ikke kan forenes med den voksende trafik, der er på broen.

Beslutningen skabte voldsom debat, og med nyheden om Tour de France i Danmark i juli 2021, så er Jacob Jensen klar til at genoptage debatten-

- Storebæltsbroen er et klenodie i vores infrastruktur i Danmark. Hvis man annoncerer sådan et arrangement i god tid og afvikler det nænsomt med en lukning, der kun varer i få timer, så burde der være mulighed for at lave et Broløb igen, siger Jacob Jensen.

- Jeg er kæmpefan af Tour de France kommer til Danmark, og det er helt unikt, at der skal køres over Storebæltsbroen. Det giver et flot fokus, som vi bør bygge videre på til gavn for breddeidrætten, siger Jacob Jensen, der nu vil henvende sig til transportministeriet for at få klarlagt, hvilke muligheder, der er for at afvikle store motionsarrangementer på broen med de erfaringer, der er gjort gennem årene.

- Jeg har selv cyklet over Storebæltsbroen i forbindelse med åbningen af broen. Det var en helt særlig oplevelse. Disse store motionsarrangementer er noget, der binder Danmark sammen. Nu må vi have en model på banen, og så må vi politisk diskutere om der kan bakkes op omkring at åbne broen for sådanne arrangementer. Det skal selvfølgelig ikke være noget, der sker ofte men måske hvert andet-tredje år.

- Tour de France aktualiserer denne debat, og vi skal udnytte, at vores land bliver vist frem. Hvis man tilbød sådan en cykeltur hvert andet år for helt almindelige mennesker, så vil vi måske tiltrække ekstra turister til gavn for lokalområdet, siger Jacob Jensen.

arrow Løkke går ind for broløb og vil selv løbe med
01. juni 2019 kl. 18:18 Opdateret: kl. 18:35
arrow Nyt broløb til fods forude? - klub i tænkeboks
24. februar 2019 kl. 08:41 Opdateret: kl. 15:40
arrow Cykelarrangør: Håber touren trækker motionssport til broen igen
21. februar 2019 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:59
Synes du, at kommunen er der for dig?