20. november 2018
Danmarks Borgcenter i Vordingborg er et af de udstillingssteder, som er blevet moderniseret, og hvor Museum Sydøstdanmark eksperimenterer med ny formidling sideløbende med et højt fagligt niveau. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Danmarks Borgcenter i Vordingborg er et af de udstillingssteder, som er blevet moderniseret, og hvor Museum Sydøstdanmark eksperimenterer med ny formidling sideløbende med et højt fagligt niveau. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topkarakter til museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topkarakter til museum
Sjælland - 20. januar 2018 kl. 07:05
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: "Et professionelt drevet museum med høj grad af nytænkning og en eksperimenterende og innovativ tilgang til måden at drive museum og forretning på til inspiration og gavn for det samlede museumsvæsen."

Sådan opsummerer Slots- og Kulturstyrelsen sin gennemgang af Museum Sydøstdanmark, som får den finest mulige udtalelse: "meget tilfredsstillende". I rapporten er der ros til museet, der blandt andet står bag formidlingen af arkæologi ved vikingeborgen Borgring, vandreruten Camønoen og et kommende videns- og udstillingscenter for kunsthåndværk i de tidligere Holmegaard Glas-fabrikker.

Alt i alt er kvalitetsrapporten en kæmpe klapsalve til museet, der blev en realitet i 2013, da Køge Museum, Næstved Museum og Sydsjællands Museum blev lagt sammen.

- Det fortæller os, at det kan betale sig at fusionere. Gør man det rigtigt, får man også en forfærdelig masse stordriftsfordele, og at få en kvalitetsvurdering med så rosende ord, gør, at vi kan regne os blandt toppen af museerne. Det er dejligt, siger direktør for Museum Sydøstdanmark Keld Møller Hansen.

Rapporten bemærker blandt andet, at der er sket en tredobling af besøgende siden fusionen i 2013, blandt andet takket være eksperimenterende formidling målrettet forskellige målgrupper, som ifølge rapporten »danner skole for den øvrige museumsverden«.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET og Sjællandske lørdag den 20. januar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.