16. december 2017
Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister spørger dig: Virker bredbåndspuljen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister spørger dig: Virker bredbåndspuljen?
Sjælland - 12. oktober 2017 kl. 16:57
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virker bredbåndspuljen efter hensigten? Og er der noget vedrørende puljen, som bør ændres?

Disse to spørgsmål opfordrer Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt nu »alle med interesse i puljen til at komme med deres bidrag« til at besvare.

Efter to søgerunder, er det blevet tid til at evaluere bredbåndspuljen, der på den ene side har været en kæmpe succes målt på interesse, men på den anden side også har kastet penge af sig til projekter i København, mens projekter på landet har fået nej. Evalueringen skal bane vej for eventuelle justeringer af puljen inden de to sidste søgerunder i 2018 og 2019.

- Det er tid til at se på, om puljen har virket efter hensigten i forhold til at få hurtigt bredbånd ud til de områder, hvor det hidtil har været svært at få bredbåndsudbyderne til at investere på rent kommercielle vilkår. Men vi skal også være sikre på, at puljen ikke har bremset udbydernes udrulning af bredbånd på rent kommercielle vilkår, siger Lars Chr. Lilleholt om evalueringen.

Næsten 1500 sjællandske husstande kunne i november sidste år juble over at have fået del i regeringens bredbåndspulje, der skulle sikre bedre internetdækning til borgerne uden for landets største byer. I alt 31 projekter med i alt 3739 adresser rundt om i landet, men knap en tredjedel lå i bykommuner, blandt andet i København.

Bykommunerne tæller dog også Roskilde og Køge, såvel som Lejre kommune. Ifølge DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandskes egen kortlægning, er der »sorte internethuller« i flere postnumre i Lejre kommune, hvor under halvdelen har adgang til lynhurtigt bredbånd.

Borgere, virksomheder og andre interesserede har mulighed for at deltage i evalueringen via en offentlig høring, der som slutter 23.oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.