25. november 2017
Togrejsende til Sjællands Universitetshospital skal ike ud på nogen omvej, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA)  Pressefoto: Transportministeriet.
Togrejsende til Sjællands Universitetshospital skal ike ud på nogen omvej, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) Pressefoto: Transportministeriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Supersygehus får rigtig god togbetjening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Supersygehus får rigtig god togbetjening
Sjælland - 11. september 2017 kl. 08:46
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har svært ved at få øje på nogen omvej for patienter, pårørende eller hospitalsansatte.

Sådan lyder det blandt andet fra Transportminister Ole Birk Olesen (LA) i et svar til SF's, Jacob Mark på, hvorfor regionaltoget Næstved-Køge-København fremover ikke skal holde ved Ølby Station i Køge, Sjællands Universitetshospitals nærmeste togstation.

Ifølge transportministeren vil langt de fleste borgere i Region Sjælland, der tager på supersygehuset med tog, mærke »en markant reduktion« i rejsetiden til sygehuset i fremtiden, sammenlignet med i dag.

Det gælder ifølge ministeren togpassagerer fra den vestlige del af regionen, fra Roskilde, Køge og langs stationerne på Køge Bugt-linjen. Passagerer fra regionaltogsstrækningen Lille Syd nok skal ganske rigtigt skifte til S-tog i Køge for at komme på sygehuset. Men, tilføjer ministeren:

- Det er ikke en omvej, men tager selvfølgelig lidt længere tid, fordi man skal vente på næste S-tog eller lokaltog til Roskilde. S-togene kører i dagtimerne hvert 10. minut, lyder det fra Ole Birk Olesen.

Fra december 2018 vil Lille Syd ikke længere stoppe ved Ølby Station, mår togstrækningen forlænges til København. Ifølge Banedanmark og Transportministeriet fordi der er overhængende risiko for, at et togstop i Ølby vil skabe flaskehalse og forsinkelser for både Lille Syd og Østbanen. Der kører kun et spor forbi stationen, hvor der fremover vil køre dobbelt så mange tog forbi, i forhold til i dag.

Ministeren tilføjer i øvrigt, at SF har været med i forliget om den nye jernbane til Ringsted såvel som transportforliget »En grøn transportpolitik« fra 2009 med investeringer i omegnen af 87 milliarder kroner. Og der indgår en udvidelse af banekapaciteten ved Ølby ikke.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.