16. oktober 2019
Man skal fx kunne møde lægen, få fysioterapeutisk træning, kontrolleret sin diabetes eller tjekket hjertet i et og samme hus - ude i kommunerne.
Man skal fx kunne møde lægen, få fysioterapeutisk træning, kontrolleret sin diabetes eller tjekket hjertet i et og samme hus - ude i kommunerne.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner drysser over læge- og sundhedshuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner drysser over læge- og sundhedshuse
Sjælland - 03. maj 2019 kl. 14:16
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen har netop fordelt 209,5 millioner kroner til 38 forskellige projekter med læge- og sundhedshuse landet over.

Grundtanken er, at det skal være muligt at komme til lægen, få jordemoderundersøgelser, besøge sundhedsplejersken, få taget blodprøver, komme til fysioterapeut og meget mere. I et og samme hus.

- Det er tid og besvær, der kan undgås, når man kan få behandlingerne samme sted. Ved at prioritere flere læge- og sundhedshuse i hele landet, sætter vi i regeringen en streg under vigtigheden af, at det skal være nemmere at være patient i Danmark, og at vi skal have løst lægedækningsproblemerne, udtaler sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse.

Blandt de 38 støttede projekter er blandt andet 17 millioner kroner til et nyt sundhedshus i Ringsted, 10,9 millioner kroner til et nyt læge- og sundhedshus i Slagelse, 7,9 millioner kroner til en fremtidssikring af Vordingborg Sundhedscenter og 8,7 millioner kroner etablering af almen praksis i Maribo Sundhedscenter samt 5 millioner kroner til udbygning af de telemedicinske løsninger i Region Sjælland.

Desuden er der bevilget 10,7 millioner kroner til et nyt sundhedshus i Ishøj, 2 millioner kroner til udvidelse af sundhedshuset i Vallensbæk, 500.000 kroner til udvidelse af undersøgelses- og behandlingsmuligheder tæt på borgerne i Gribskov Kommune samt 672.103 kroner til fælles laboratorium for praktiserende læger og en telemedicinsk platform i nyt sundhedshus i Helsingør Kommune.

Pengene kommer fra en pulje, der blev afsat under finansloven for 2018.

Sundheds- og Ældreministeriet modtog 70 ansøgninger for godt 930 millioner kroner.