24. august 2019
Ørsted-selskabet Radius er et monopol-selskab i hovedstadsområdet og Østsjælland, der underlagt regler for, hvor meget selskabet må tjene på dets elnet-kunder. Sidste år landede selskabet dog et overskud på 1,2 milliarder kroner. Foto: Radius.
gallery icon

Se billedserie

Ørsted-selskabet Radius er et monopol-selskab i hovedstadsområdet og Østsjælland, der underlagt regler for, hvor meget selskabet må tjene på dets elnet-kunder. Sidste år landede selskabet dog et overskud på 1,2 milliarder kroner. Foto: Radius.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Pensionskasser og Seas-NVE jagter Ørsteds sjællandske el-kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Pensionskasser og Seas-NVE jagter Ørsteds sjællandske el-kunder
Sjælland - 05. december 2018 kl. 15:55
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring én million elnet-kunder i Roskilde, Lejre, Greve, på Vestegnen samt Nordsjælland og København er tilsyneladende noget af en lækkerbisken. Ifølge nyhedsmediet energiwatch oplyser anonyme kilder »tæt på salgsprocessen«, at der er en række købere til Ørsted-selskabet Radius, som de 1 million elnet-kunder er tilsluttet.

arrow Læs også: De stiller op på Stevns

Blandt dem pensionsselskabet PKA, der er et af landets største pensionsselskaber med 300.000 medlemmer, primært er ansat inden for social- og sundhedsområdet i den offentlige sektor. Buddet skulle angiveligt være lagt i fællesskab med den canadiske pensionskasse Omers.

Også ATP, der er den obligatoriske pensionsordning for alle danskere på arbejdsmarkedet, har ifølge Energiwatch lagt et bud sammen med det sjællandske energiselskab Seas-NVE.

Seas-NVE, der er ejet af 391.000 sjællandske andelshavere, har afvist at kommentere oplysningerne over for sn.dk.

Men selskabets administrerende direktør Jesper Hjulmand har tidligere erklæret sin kærlighed til Ørsted i et debatindlæg i aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske:

»Et samlet sjællandsk elnet vil være en fordel for alle vores andelshavere og kunder, der kan se frem til et endnu bedre elnet og lavere priser. Og så kan vi sikre, at vigtig infrastruktur forbliver på danske forbrugeres hænder samtidig med, at vi kan sætte endnu mere fart på udviklingen af energisystemet og den grønne omstilling«, skrev Hjulmand i begyndelsen af november.

Hverken PKA, ATP eller Ørsted har ønsket at kommentere oplysningerne over for Energiwatch.

Ud over de danske pensionsselskaber har amerikanske Bloomberg News peget på en række store finansielle spillere som mulige købere. De tæller amerikanske Brookfield Asset Management, tyske Allianz, australske First State Investments og canadiske CDPQ.

arrow Otte kandidater til fire pladser
04. februar 2019 kl. 13:53 Opdateret: kl. 12:50
arrow Valg i Seas-NVE: Sådan foregår valget
02. februar 2019 kl. 14:13 Opdateret: kl. 08:18
arrow 38årig stiller op til »støvet« andels-demokrati
02. februar 2019 kl. 11:46 Opdateret: kl. 08:19