21. januar 2021
Lokaltog er klar til at vende tilbage til hverdagskøreplanen efter påske, mens DSB lige holder hesten til statsministeren har fortalt mere om genåbningen af samfundet.
Lokaltog er klar til at vende tilbage til hverdagskøreplanen efter påske, mens DSB lige holder hesten til statsministeren har fortalt mere om genåbningen af samfundet.
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokaltog kører normalt igen efter påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaltog kører normalt igen efter påske
Sjælland - 07. april 2020 kl. 06:32
Af Tine Fasmer

Når påsken er slut, ruller otte af Lokaltogs baner igen med hverdags-køreplan. Men Tølløsebanen fortsætter weekendkøreplanen.

Ingen helt tidlige tog og timedrift i stedet for halvtimes drift, det har ellers været en del af hverdagen for passagerne på Lokaltogs ni baner siden 30. mart, hvor coronakrisen betød drift efter weekendkøreplanen.

Men når påsken er slut, vender Østbanen på Stevns og Odsherredbanen, Lollandsbanen, Gribskovbanen, Hornbækbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord og Nærumbanen alle tilbage til normal hverdagsdrift.

Det bekræfter Kurt Lauridsen, der er sekretariatschef hos Lokaltog A/S.

Kun en enkelt bane må vente en uge mere.

- Vi fortsætter med at køre med weekendkøreplan på Tølløsebanen de fire hverdage i næste uge, fordi Banedanmark stadig arbejder på sporet mellem Holbæk og Tølløse. Det betyder, at vi er afskåret fra vores værksted i Holbæk, så vi venter lige lidt med normal køreplan på Tølløsebanen, siger Kurt Lauridsen.

Lokaltog opfordrer passagererne til fortsat at vise hensyn, holde afstand, så vidt muligt rejse uden for myldretid og ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet.

DSB er ifølge trafikinfomationschef Tony Bispeskov ikke klar til at sige noget om driften efter påske.

- Vi afventer, hvad statsministeren siger i forhold til, hvordan Danmark åbner op. Jeg regner med, at vi sender en pressemeddelelse ud i løbet af tirsdag (i morgen, red.), men vi skal lige høre, hvad Mette Frederiksen siger, siger Tony Bispeskov.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?