20. november 2019
Kofoedsminde. en specialinstitution for udviklingshæmmede kriminelle i Rødby, huser cirka 70 beboere.
Kofoedsminde. en specialinstitution for udviklingshæmmede kriminelle i Rødby, huser cirka 70 beboere.
Foto: Scanpix/Christian Als/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder købte vikarer for 133 millioner kroner af ven: Nu er han fratrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder købte vikarer for 133 millioner kroner af ven: Nu er han fratrådt
Sjælland - 15. april 2019 kl. 15:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flemming Lund, viceforstanderen for den sikrede institution Kofoedsminde, har fratrådt sin stilling efter gensidig aftale med Region Sjælland.

Det sker, efter Fagbladet FOA har søgt aktindsigt i Kofoedsmindes vikarforbrug samt i forholdet mellem Flemming Lund og Claus Martin Stechnik, der er indehaver af det private firma Vikarspecialisten, som leverer vikarydelser til Kofoedsminde.

arrow Læs også: Hyrer vagter og soldater som vikarer på specialinstitution

Dokumenterne viser, at Kofoedsminde siden 2015 har købt vikarydelser for mindst 133 millioner kroner hos Vikarspecialisten. Samtidig viser de også, at Flemming Lund og Claus Martin Stechnik ses privat. De har blandt andet været i Frankrig sammen for at se Le Mans, og Claus Martin Stechnik har lånt sin røde Chevrolet Camaro til Flemming Lund.

Region Sjælland vil ikke bekræfte, at der er en sammenhæng mellem disse forhold og Flemming Lunds fratrædelse.

I det hele taget vil regionen slet ikke svare på spørgsmål, men nøjes med en kort, skriftlig erklæring. Her fremgår det, at Flemming Lund er fratrådt sin stilling “efter gensidig aftale” “og at regionen i øvrigt ikke udtaler sig om en konkret personalesag. Og så skriver de: “Det kan herudover oplyses, at Region Sjælland har igangsat en revisionsundersøgelse af de regnskabsmæssige forhold på Kofoedsminde.”

Flemming Lund og Claus Martin Stechnik har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Flemming Lund drev sit eget vagtfirma. Her ansatte han Claus Martin Stechnik som medarbejder. I 1997 stoppede Flemming Lund firmaet og overdrog kunderne til Claus Martin Stechnik.

Firmaet fortsatte som vagtfirma, men knopskød i 2015 til Vikarspecialisten, som siden har haft Kofoedsminde som fast kunde. Kofoedsminde har også købt vagtydelser af Claus Martin Stechniks vagtfirma for mindst 10 millioner kroner frem til udgangen af 2015. Det viser dokumenter, Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Den nu forhenværende viceforstander Flemming Lund ønsker ikke at svare på spørgsmål. Claus Martin Stechnik understreger, at de to ikke har blandet arbejdsliv og privatliv sammen.

“Det har vi aldrig nogensinde gjort," siger han.

Claus Martin Stechnik fortæller, at han har lånt sin bil ud til Flemming Lund, men formålet var ikke, at bilen skulle bruge den til privat kørsel:

“Det er ikke en bil, jeg låner ud normalt. Og de to gange, Flemming har kørt bilen, har der ikke været tale om lån. Jeg har forespurgt Flemming om at køre en konfirmationskørsel og om at køre bilen til udstilling for mig. I begge tilfælde var jeg selv forhindret,” siger Claus Martin Stechnik.