14. juli 2020
Knap 60 landmænd har ifølge Østlige Øers Landboforeninger 53-54 millioner til gode i det konkursramte kornhandelsselskab, BMG, hvis medejer og direktør er politianmeldt for svindel. Foto: Lars Kimer.
Knap 60 landmænd har ifølge Østlige Øers Landboforeninger 53-54 millioner til gode i det konkursramte kornhandelsselskab, BMG, hvis medejer og direktør er politianmeldt for svindel. Foto: Lars Kimer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landmænd i fælles front efter svindel-konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmænd i fælles front efter svindel-konkurs
Sjælland - 19. marts 2019 kl. 07:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knap 60 landmænd fra hele landet har slået kræfterne sammen for at få flest muligt ud af en konkurs hos en af landets største kornhandlere, BMG.

Ved at stå sammen har de berørte landmænd sikret sig, at de får deres egen kurator med ved bordet, når konkursboet efter BMG, der gik konkurs i januar, skal gøres op.

Det fortæller Povl Fritzner, formand i landbrugsorganisationen Østlige Øers Landboforeninger, der sammen med Bæredygtig Landbrug, har forsøgt at samle berørte landmænd.

- Vi står sammen skulder ved skulder, og det har gjort, at vi får vores egen kurator ind. Èn, der er der er på landmændenes side, siger Povl Fritzner.

I forvejen var der to udpegede kuratorer. Men de to landbrugsorganisationer har været nervøse for, om der ville blive skelet til deres medlemmers tilgodehavende i kamp med de øvrige kreditorer, først og fremmest Spar Nord. Men nu er parterne blevet enige om, at landmændene kan få en tredje mand med om bord i oprydningsarbejdet.

Ifølge Povl Fritzner har de knap 60 landmænd tilsammen cirka 53-54 millioner kroner til gode efter konkursen i BMG,

Grovvareselskabet gik konkurs i januar efter det kom frem, at selskabets medejer og direktør, Jens Møller, havde svindlet med blandt andet fiktive handler. Angiveligt i et forsøg på at redde firmaet, der skrantede.

Direktøren er politianmeldt og har siden udsendt en erklæring, hvori han erklærer sig «forfærdelig skamfuld over at have svigtet alles tillid, og de tab det vil medføre!«

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?