22. november 2017
Lægen, der i øvrigt ikke har en psykiatrisk speciallægeuddannelse, har pt. gyldig autorisation, og der er ikke offentliggjorte igangværende sanktioner. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Lægen, der i øvrigt ikke har en psykiatrisk speciallægeuddannelse, har pt. gyldig autorisation, og der er ikke offentliggjorte igangværende sanktioner. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Foto: Emil Hougaard/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge faldt i søvn på jobbet før drab på Lindegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge faldt i søvn på jobbet før drab på Lindegården
Sjælland - 14. juli 2017 kl. 12:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden drabet i marts 2016 på den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen på Lindegården var der store problemer med den læge fra Region Sjælland, der havde den daglige kontakt med beboerne.

arrow Læs også: Fagforbund efter sosu-drab: Sikkerheden er ikke forbedret

Det skriver Fagbladet FOA, der har fået aktindsigt i en skrivelse fra Socialtilsyn Øst til Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

I et svar fra Region Sjælland til Socialtilsyn Øst erkender regionen, 'at der er forekommet forkerte ordinationer', samt at der 'har været uregelmæssigheder i den fast tilknyttede psykiaters fremmøde'. Skrivelserne, der rummer flere andre klagepunkter - blandt andet at lægen faldt i søvn på jobbet, kommer bag på Dennis Kristensen, formand for FOA.

- Det er uacceptabelt. Når jeg hører det, kan jeg langt bedre forstå den kritik, der kom fra de ansatte lige efter drabet, hvor de fortalte, at der manglede opbakning, kommunikation og sparring fra regionens side, siger han til Fagbladet FOA.

Fagbladet FOA har været i kontakt med lægen, der ikke ønsker at medvirke i et interview, da han gerne vil forblive anonym. Han bekræfter, at det er rigtigt, at han er faldet i søvn til møder med personalet på Lindegården.

- Hvis man er syg i sådan en grad, at man har svært ved at passe jobbet, så skal man sygemelde sig. Han har jo ansvaret for sine patienter, siger Knud Kristensen, formand for SIND, til Fagbladet FOA.

Fagbladet FOA kan også fortælle, at lægen tidligere har haft tilsynssager, og Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst, at der er en verserende sag på lægen.

Lægen er efter drabet på Lindegården stoppet med at arbejdet i psykiatrien.

arrow 51-årig dømt til anbringelse for voldtægt på Lindegården
21. februar 2017 kl. 17:09 Opdateret: kl. 11:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.