20. oktober 2018
Her er optællingen af stemmerne til kommunalvalget i 2013 i gang. Foto: Anders Ole Olsen
Her er optællingen af stemmerne til kommunalvalget i 2013 i gang. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder stemmer mere end mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder stemmer mere end mænd
Sjælland - 09. november 2017 kl. 07:00
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvinderne har overhalet mændene i valgdeltagelse. Ved sidste kommunalvalg var der 114.000 flere kvinder end mænd, der stemte. Det svarer til knap 2,9 procentpoint.

- Vi er ved at nå et sted, hvor der er markant forskel. 114.000 svarer til en stor provinsby. Det er mange stemmer, siger kommunalforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

Ser man alene på de yngre generationer er udviklingen endnu tydeligere. Blandt de unge i slutningen af tyverne og starten af trediverne var forskellen på cirka otte procentpoint. Og alt tyder på, at udviklingen vil fortsætte:

- Det vil bestemt fortsætte, og vi vil også se, at forskellen bliver større, vurderer Kasper Møller Hansen.

Men hvilke konsekvenser kan det egentlig få for demokratiet, hvis forskellen mellem mænds og kvinders valgdeltagelse øges yderligere?

- Kvinder stemmer mere til venstre end mænd, så det betyder, at det sandsynligvis vil tippe til den røde fløj, siger kønsforsker Karen Sjørup.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET, Sjællandske og Nordvestnyt torsdag 9. november. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.