3. juni 2020
Tina Boel, formand for Region Sjællands social- og psykiatriudvalg, mener, at Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Roskilde bør genåbnes.
Tina Boel, formand for Region Sjællands social- og psykiatriudvalg, mener, at Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Roskilde bør genåbnes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun Region Sjælland sender psykisk syge børn hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun Region Sjælland sender psykisk syge børn hjem
Sjælland - 27. marts 2020 kl. 12:25
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tina Boel (SF), der er formand for Region Sjællands social- og psykiatriudvalg, hørte først, at Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Roskilde havde sendt flest mulige af de 40 indlagte børn og unge hjem, da hun læste det i avisen.

Politikerne blev ikke orienteret om tiltaget, der er sket for at mindske risikoen for smitte med coronavirus på afdelingen.

De unge patienter, som blandt andet tæller børn og unge med angst og børn og unge med meget alvorlige spiseforstyrrelser, er ikke udskrevet - men hjemme på »udvidet orlov«.

Selv om der er telefonisk kontakt med afdelingens læger og sygeplejersker, er det en situation, som mindst et forældrepar med en datter med svær anoreksi er meget utrygge over.

Tina Boel kan til fulde forstå forældrene.

- Det er den sidste gruppe psykiatriske patienter, jeg ville sende hjem. Unge med spiseforstyrrelser er så sårbare, og det kan få enorm stor betydning for deres tilstand. Jeg frygter, at vi vil se mere selvskade blandt de unge piger. Jeg har også fået henvendelser i forhold til unge, der er tilknyttet de ambulante behandlingsforløb, det er piger, som virkelig er i klemme lige nu; gymnasiet er lukket, og både det regionale og de kommunale tilbud for anoreksiramte er lukket. Det er meget bekymrende, siger Tina Boel.

Den kontrollerede nedlukning af aktiviteten i Region Sjællands psykiatri har foreløbig betydet, at ambulante behandlinger klares telefonisk eller udskydes. Voksenpsykiatrien fungerer fortsat med indlagte patienter, dog har man ifølge vicedirektør Søren Bredkjær udskrevet nogle patienter til behandling i distriktspsykiatrien.

Men Region Sjælland er så vidt vides det eneste sted, hvor indlagte børn og unge er sendt hjem på udvidet orlov.

Det er ifølge avisens oplysninger ikke tilfældet i Region Hovedstaden, i Region Nordjylland eller i børne- og ungdomspsykiatrien i Odense, men der afventes svar fra Region Syddanmarks anden afdeling i Åbenrå samt Region Midtjylland.

Tina Boel er ikke i tvivl:
- Den afdeling bør genåbnes med det samme.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?