28. september 2020
Kræftafdelingen på Næstved Sygehus mangler kvalificerede læger, men hvis sengeafsnittet flytter til Roskilde, opstår der også negative følger i Næstved. Foto: Jens Wollesen
Kræftafdelingen på Næstved Sygehus mangler kvalificerede læger, men hvis sengeafsnittet flytter til Roskilde, opstår der også negative følger i Næstved. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræft-senge bliver måske i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræft-senge bliver måske i Næstved
Sjælland - 17. december 2018 kl. 15:59
Af Tine Fasmer

Om aftenen og natten er lægen på kræftafdelingen på Næstved Sygehus oftest en vikar med begrænset kendskab til kræftbehandling, og selv om vikar-lægen kan ringe til en kræftlæge, er sikkerheden ikke i top, mener Region Sjællands administration.

arrow Læs også: Brystkræftpatienter blev ikke behandlet til tiden: Nu samles alle operationer i Roskilde

- Når der så tydeligt gøres opmærksom på, at vores patienter ikke får den rette faglighed, kan vi politikere ikke sidde det overhørigt, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Kræftpatienterne er typisk indlagt med blodforgiftning eller øget blødningstendens på grund af kemo-behandling, og det er livstruende tilstande. Men forslaget om at flytte de 20 senge til kræftpatienter fra Næstved Sygehus til Sjællands Universitetshospital Roskilde er alligevel blevet skudt til hjørne i regionens forretningsudvalg.

- Vi har bedt administrationen om at undersøge, om det er muligt at styrke fagligheden i Næstved. En flytning af afdelingen vil også få indvirkning på resten af Næstved Sygehus, og vi vil meget gerne undgå mellem-flytninger (for al kræftbehandling skal om nogle år samles i Køge, red.), hvis det er muligt, siger Heino Knudsen.

Politikerne har derfor udskudt afgørelsen til regionsrådsmødet i februar.

Hvis afdelingen flytter kan det få negativ betydning for øjenafdelingen i Næstved, der i sjældne tilfælde låner senge på kræftafdelingen, samt lungemedicinsk afdeling, der i aften, nat og weekend kan have læge-dækning sammen med kræftafdelingen.

Gennemføres flytningen af kræftsengene, ventes en besparelse på i alt 2,5 millioner kroner. I regnestykket indgår blandt andet ekstra udgifter til en-to patienter, der dagligt forventes overført fra kræft-ambulatoriet i Næstved i liggende transport til sengeafsnittet i Roskilde.

Dagbehandling - Strålebehandlingen af regionens kræftpatienter samt ambulatoriet, hvor patienterne får kemoterapi og går til lægesamtaler, forbliver på Næstved Sygehus.

arrow Flytning af kræftpatienter fra Næstved skudt til hjørne... igen
08. januar 2019 kl. 08:47 Opdateret: kl. 13:35
arrow Region skrev ikke årsag: 113 kræftpatienter fik for sen behandling
21. december 2018 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:09
arrow Region undskylder for sen behandling af brystkræftramte
30. november 2018 kl. 14:24 Opdateret: kl. 14:26
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?