11. december 2018
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontanthjælpsloft rammer hårdt på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontanthjælpsloft rammer hårdt på Sjælland
Sjælland - 08. januar 2018 kl. 13:38
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kontanthjælpsloftet, der blev indført i 2016 af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, rammer en stor del af de enlige forsøgere.

Hårdest er det gået ud over Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Københavns Vestegn, hvor cirka 10 procent af de enlige forsørgere på kontanthjælp er berørt. På landsplan gælder det knap otte procent.

Det viser en ny analyse, der er udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som Ugebrevet A4 omtaler.

I 2016 var der 11.400 enlige forsørgere, med samlet set 20.000 børn, der blev ramt af kontanthjælpsloftet.

Kontanthjælpsloftet reducerer ikke selve kontanthjælpen, men lægger et loft over, hvor meget der kan modtages i form af øvrige ydelser og boligstøtte.

Pernille Rosenkrantz-Theil, social- og børneordfører for Socialdemokratiet mener, at det er problematisk, at mange har fået reduceret boligstøtten som følge af kontanthjælpsloftet:

- Regeringen har ødelagt boligstøtten med kontanthjælpsloftet. Man bør genindføre kompensationen for, at huslejen er meget høj, så man får nogenlunde samme levestandard på kontanthjælp, uanset hvor i landet man bor. Det er jo hele ideen med boligstøtten, siger hun til Ugebrevet A4.

Konservatives social- og børneordfører Orla Østerby mener omvendt, at man må tilpasse sit boligvalg efter sin økonomi, hvis man er på kontanthjælp:

- Det er jo ikke overraskende, at når man vælger at bo i en dyr bolig, og boligydelsen så falder, så kommer man til at mangle nogle penge, og så må man tage konsekvensen af det, siger han til Ugebrevet A4.

Gennemsnitligt har en enlig med ét barn mistet 1.700 om måneden, mens en enlig med mindst fire børn har mistet cirka 2.400 kroner om måneden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.