28. oktober 2020
Konkurs har lagt tidsbestillingen til blodprøver ned i både Region Hovedstaden og Region Sjælland. Foto: Lars Sandager Ramlow
Konkurs har lagt tidsbestillingen til blodprøver ned i både Region Hovedstaden og Region Sjælland. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkurs giver lang kø til blodprøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurs giver lang kø til blodprøver
Opdateret 07. september 2018 kl. 11:58
Sjælland - 07. september 2018 kl. 08:00
Af Tine Fasmer og Jesper Sabroe

Har du brug for at få taget en blodprøve, er det blevet endnu sværere at undgå lang ventetid.

arrow Læs også: Debat: Urimelige forhold på Slagelse Sygehus

Cure4You, der leverede tidsbestillings-systemet til Region Sjælland og Region Hovedstaden, er gået konkurs.

Mandag den 3. september - uden varsel fra kurator - lukkede systemet ned, så alle tidligere tidsbestillinger forsvandt.

Situationen er ret kaotisk på både Slagelse Sygehus og Sjællands Universitetshospital Roskilde, lyder situationsberetningen fra en borger.

- Jeg var på Slagelse Sygehus torsdag for at få taget en blodprøve, og det var totalt kaos med nok 150 mennesker i kø, siger Jørn Henrik Jørgensen fra Sorø.

Onsdag opgav han at vente i timevis i ambulatoriet på Sjællands Universitetshospital Roskilde, hvor han alligevel var til undersøgelse.

Ledende bioanalytiker Bettina Friis Olsen, konstitueret leder for Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital, har gode nyheder til dem, der får taget blodprøver i Hillerød, Frederikssund eller Helsingør: Der er et nyt system på vej.

- Vi er ved at få et nyt system på plads, som vi regner med at kunne åbne for patienterne sidst i denne måned, siger Bettina Friis Olsen.

I Region Sjælland har flere sygehuse åbent for tidsbestilling pr. telefon.

Regionen arbejdede i forvejen på et nyt og bedre tidsbestillingssystem, som ventes indført på alle Region Sjællands sygehuse i januar 2019, Det oplyser ledende overbioanalytiker Vibeke Deleurand, der har ansvar for blodprøvetagningen i Næstved, Slagelse, Ringsted og Nykøbing F.

Ifølge Jyllands-Postens Finans tog Torsten og Monica Bolbjerg, der stod bag Cure4You, selv beslutningen om at begære selskabet konkurs i midten af august.

Cure4You har også leveret systemet til en lang række praktiserende læger til brug for tidsbestilling og e-konsultation. Konkursen påvirker således også op mod 1,8 millioner borgere, der ikke længere kan komme i kontakt med egen læge på internettet.

arrow Debat: Erhvervsvenlighed på kanten af loven
12. september 2018 kl. 11:58 Opdateret: kl. 10:16
arrow Debat: Havnen - igen igen ...
11. september 2018 kl. 20:58 Opdateret: kl. 20:58
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?