23. august 2019
Det er ikke kun borgmestre i de 11 kommuner, der ikke skal være med i det nye HOT, der kritiserer opdelingen af Sjælland. Flere borgmstre i HOT's område, senest Københavns overborgmester Frank Jensen (S), er også kritiske. 

Foto: Peter Andersen
Det er ikke kun borgmestre i de 11 kommuner, der ikke skal være med i det nye HOT, der kritiserer opdelingen af Sjælland. Flere borgmstre i HOT's område, senest Københavns overborgmester Frank Jensen (S), er også kritiske. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Københavns overborgmester: Trafik-udspil splitter Sjælland i to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns overborgmester: Trafik-udspil splitter Sjælland i to
Sjælland - 22. februar 2019 kl. 11:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sammenhængen i bustrafikken på tværs af Sjælland risikerer at blive dårligere. Samtidig er der risiko for ringere busbetjening i en række kommuner på Sjælland, Lolland og Falster.

Sådan lyder det nu fra en ny gruppe af kritikere af regeringens udspil om at samle alle trafikselskaber og 34 kommuner i hovedstadsområdet i et stort trafikselskab kaldet HOT, mens 11 kommuner på det øvrige Sjælland og Lolland-Falster skilles ud i deres eget selskab.

Det er »et forældet« syn at tænke hovedstaden og resten af Sjælland for sig, og udspillet »risikerer at drive en kile ned gennem Sjælland«, skriver kritikerne, der blandt andre tæller Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), i et fælles debatindlæg på Altinget.dk.

- Opdelingen i to selskaber risikerer at føre til afkobling mellem hovedstadsområdet og resten af Sjælland. Det er uholdbart, og skadeligt for regionens samlede udvikling - for størstedelen af trafikken fra de 11 kommuner går netop ind og ud af hovedstadsområdet, lyder det fra kritikerne.

Ud over Frank Jensen og Sophie Hæstorp Andersen er afsenderne af indlægget Heino Knudsen, Regionsrådsformand i Region Sjælland (S) samt Solrød-borgmester Niels Hörup (V) og Albertslund-borgmester Steen Christiansen (S), der repræsenterer kommunerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Ud over sammenhængen frygter de fem politikere også for den kollektive trafiks fremtid i de 11 kommuner, der ikke kommer med i HOT:

- Det er tvivlsomt, om et trafikselskab mellem de 11 kommuner kan opnå en levedygtig volumen til at løfte de store investeringer i infrastruktur, der er behov for. Og om man kan opbygge de fornødne planlægnings- og udbudskompetencer, skriver de.

Som tidligere omtalt i avisen har opsplitningen af Sjælland i to trafikselskaber tidligere vakt kritik fra en lang række af borgmestre fra både Sjælland og hovedstadsområdet.

Socialdemokraterne har tidligere varslet, at de vil indkalde transportminister Ole Birk Olesen (LA) i to samråd om sagen.