22. april 2019
Fire cirkuselefanter kan gå på førtidspension hos Knuthenborg Safaripark, der også er klar til at overtage cirkus-zebraerne, hvis de bliver spurgt. Foto: Esben Thoby.
Fire cirkuselefanter kan gå på førtidspension hos Knuthenborg Safaripark, der også er klar til at overtage cirkus-zebraerne, hvis de bliver spurgt. Foto: Esben Thoby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knuthenborg er klar til både elefanter og zebraer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knuthenborg er klar til både elefanter og zebraer
Sjælland - 09. december 2018 kl. 09:29
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De afrikanske elefantkøer Lara, Djungla og Jenny, der går rundt i Arenas vinterkvarter ved Slagese, er i deres bedste alder for en elefant. Og selv om de 29 og 30-årige tunge damer er gået på førtidspension, skal de hverken frygte dyrlægens skud eller deportation.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne indgik i marts i år en aftale, der forbød dyr i cirkus.

Det betyder, at både Arenas tre elefanter og Cirkus Trapez' enlige elefantko Ramboline samt Arenas fem zebraer og tre søløver i fremtiden er forment adgang til manegen. Med den netop indgående finanslov sørger regeringen og Dansk Folkeparti for, at der er kompensation på 7 millioner kroner til cirkus for dyrene, som skal kunne nyde deres otium på dansk jord.

Knuthenborg Safaripark på Lolland er villig til at byde de fire elefanter velkommen til det frie liv på deres egen savanne.

- Foreløbig er det stadig cirkus' elefanter, men alle er jo interesseret i at finde en god løsning. Det er jo en sag, som alle uanset ståsted kan være enige om. Vi vil meget gerne tage imod dem og give dem muligheden for at gå fra at være cirkusdyr til naturdyr, siger Christoffer Knuth, lensgreve og indehaver af Knuthenborg Safaripark,

Jord er der nok af på Knuthenborg, så hvis alt falder på plads, forventer Christoffer Knuth, at parken skaber et levested for elefanterne på mindst 20 hektar.

Han er netop gået igang med at lede efter fonde og andre, der vil være med til at sponsere opførelsen af en stald til de afrikanske kæmper og etableringen af det ny elefantanlæg.

- Det er ret dyrt at have elefanter, men vi påtager os de cirka to millioner kroner om året, som det vil koste at have de fire elefanter. Men anlægget og stalden forventer jeg vil koste 40 millioner kroner at etablere, siger Christoffer Knuth.

Hvis alt går snorlige, regner Knuthenborg Safaripark med at kunne etablere anlæg og stald, tage imod elefanterne og være klar til at lade publikum spotte dem i det store anlæg i løbet af 2019.

Der er endu ikke taget stilling til skæbnen for zebraer og søløver.

- Vi har ikke fået nogen henvendelse om dem, men zebraerne kan vi sagtens tage imod også, vi har jo zebraer i forvejen, siger Christoffer Knuth.