18. januar 2020
Inger Støjberg (tv.) meldte onsdag formiddag ud, at hun er kandidat til næstformandsposten i Venstre, mens Jackob Ellemann-Jensen tirsdag meldte ud, at han er formandskandidat. Det vækker jubel hos Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin fra Greve, der er valgt i Slagelse-kredsen. Foto: Scanpix.
Inger Støjberg (tv.) meldte onsdag formiddag ud, at hun er kandidat til næstformandsposten i Venstre, mens Jackob Ellemann-Jensen tirsdag meldte ud, at han er formandskandidat. Det vækker jubel hos Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin fra Greve, der er valgt i Slagelse-kredsen. Foto: Scanpix.
Foto: Søren Nielsen/Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Sca
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubler over Ellemann og Støjberg: Pas på Mette F.!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubler over Ellemann og Støjberg: Pas på Mette F.!
Opdateret 04. september 2019 kl. 13:32
Sjælland - 04. september 2019 kl. 12:43
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De er i mine øjne et dreamteam. Hvis jeg var socialdemokratisk statsminister, så ville jeg være nervøs.

arrow Læs også: OVERBLIK: Partifæller bakker op om Ellemann og Støjberg

Venstres sjællandske folketingsmedlem Morten Dahlin har mere end svært ved at få armene ned over, at Inger Støjberg officielt har meldt ud, at hun er kandidat til næstformandsposten i partiet.

Efter utallige opfordringer meldte den tidligere miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i går officielt ud, at han er formandskandidat ved Venstres ekstraordinære landsmøde i september. Og onsdag formiddag meldte Inger Støjberg så officielt ud, at hun stiller op som næstformand.

Begge er indtil videre uden modkandidater.

Morten Dahlin lægger ikke skjul på, at han har givet Støjberg indtil flere puf for at få hende til stille op som næstformand.

- Jeg har opfordret hende til at stille op i flere omgange, så jeg er selvfølgelig glad for, at hun nu stiller sig til rådighed. Jeg synes, at Inger og Jakob udgør et stærkt team, der tilsammen repræsenterer Venstre rigtig godt, siger han til Sn.dk

Ifølge Dahlin, der er indfødsrets- og integrationsydelsesordfører, sikrer de to politikere en balance mellem land og by og mellem Øst- og Vest-danmark. Det gælder også spørgsmål som udlændingepolitik, europapolitik og klima- og miljøpolitik.

- De sikrer en god balance mellem de forskellige nuancer og strømninger, der er i Venstre såvel som i resten af samfundet, siger Dahlin.

Som bekendt står Venstre uden formand og næstformand efter en fløjkrig, hvor både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen måtte trække sig.

SN.dk spørger derfor, om ikke der er risiko for nye fløjdannelser, når nu Støjberg og Ellemann står to forskellige steder?

Eksempelvis på udlændingeområdet, hvor Støjberg gav kage som integrationsminister ved stramning nummer 50 i hendes ministertid, mens Ellemann er kendt for at være mere liberal?

- Jeg er overbevist om, at fløjsnakken forstummer efter vores landsmøde i september og vi har fået ny formand og næstformand. Vi er alle sammen enige om i partiet, at vi er nødt til at stå sammen. Jeg tror, De (Ellemann og Støjberg,red.) kan blive enige om at løse tidens store udfordringer, siger Morten Dahlin.

Sn.dk spørger om Inger Støjberg - hvis hun bliver næstformand - automatisk er kronprinsesse til partiets formandspost?

- Vi er alle sammen enige om, at man ikke længere pr. automatik er sikret som formandskandidat, bare fordi man bliver næstformand. Den automatik er der ikke længere, siger Morten Dahlin.

Der er valg til formandspost og næstformandspost i Venstre på ekstraordinært landsmøde 21. september.

arrow LA-leder vil trække Venstre fra rød til borgerlig retning
04. september 2019 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:54
arrow Ellemann vil være Venstres nye formand
04. september 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:46
arrow Inger Støjberg stiller op som næstformand i Venstre
04. september 2019 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:34