20. april 2019
Journalisterne på DR Sjælland nedlagde onsdag arbejdet.
Journalisterne på DR Sjælland nedlagde onsdag arbejdet.
Foto: Jacob Zacher Poulsen/Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritza
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Journalister på DR Sjælland har nedlagt arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalister på DR Sjælland har nedlagt arbejdet
Sjælland - 10. oktober 2018 kl. 14:52
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sendefladen er ikke som den plejer på DR Sjælland onsdag eftermiddag, hvor flere programmer udgår. Journalisterne på DR Sjælland har onsdag klokken 12.25 valgt at nedlægge arbejdet. Det samme har deres kollegaer på DR Syd og DR Østjylland.

arrow Læs også: DR's fyringsrunde afsluttet: 205 DR-ansatte fyres

Det skete efter en formiddag, hvor mange af deres kolleger i DR fik besked om, at de står til at miste arbejdet. På P4 Sjælland har to medarbejdere forud for dagens prikkerunde forhandlet frivillige fratrædelser på plads. I dag er en enkelt medarbejder blevet sindet, oplyser tillidsrepræsentant René Sabro til sn.dk.

- Det er kommet meget bag på kollegerne, at der også skulle sindes hos os. For det første, fordi vores økonomiske ramme skal forblive den samme og for det andet, fordi to kolleger allerede havde taget imod en fratrædelsesordning, siger René Sabro, som fortæller, at der onsdag herskede en blanding af vrede og frustration.

Journalisterne på DR Sjælland har udsendt en udtalelse til fagbladet Journalisten om arbejdsnedlæggelsen.: » Vi beklager samtidig dybt, at et politisk flertal har besluttet at beskære DR med 20 procent, og vi er frustrerede over, at det rammer lytterne, seerne og brugerne, når gode og velfungerende redaktioner bliver nedlagt eller beskåret.« skriver journalisterne blandt andet i udtalelsen til journalisten.dk

Journalisterne genoptager arbejdet torsdag, når den første journalist møder ind klokken 04.30

arrow DR har varslet ansatte om fyringer
10. oktober 2018 kl. 11:13 Opdateret: kl. 11:14