22. oktober 2020
Josephine Mortensen er på dyrskue for at hjælpe familien med at få 12 hreford køer gennem 10 rudner af konkurrencer. Foto: Hans Jørgen Johansen.
gallery icon

Se billedserie

Josephine Mortensen er på dyrskue for at hjælpe familien med at få 12 hreford køer gennem 10 rudner af konkurrencer. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Josephine trækker tunge topmodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Josephine trækker tunge topmodeller
Sjælland - 31. maj 2019 kl. 17:46
Af Tomas Revsbech

- Det er jo megafedt. Jeg kom vist også til at råbe lidt.

arrow Læs også: Billedserie fra Dyrskue: Mennesker, maskiner og dyr til skue

Sådan lyder det med et skævt smil fra en glad Josephine Mortensen, da hun fortæller om det øjeblik, da en af de tongtunge tyre, hun har trukket rundt i dyreskuets kvæg-ring, fredag blev kåret til champion i konkurrencen for hereford-kvæg.

I alt 15 forskellige kødkvæg-racer, der blandt andet tæller racer, der stammer fra Schweiz, Frankrig, Tyskland, Skotland og sågar Wagyo-køer fra Japan, var i konkurrence alene fredag.

Den 23årige lærerstuderende, der til daglig læser på professionshøjskolen Absalon i Roskilde, er på skuet for at hjælpe familien igennem 10 konkurrencer. Familien Mortensen fra Vig i Odsherred har 12 dyr - to tyre, seks kvier samt to køer med hver deres kalv - med. Blandt dem den store tyr, der vejer omkring et ton, og så tre andre dyr, som Josephine har ansvaret for at trække rundt.

- Overordnet set er det gået rigtig godt. Man har selvfølgelig på forhånd en idé om, hvor gode dyrene, man har med, akn være. Jeg var godt klar over, at vores tyr havde en god chance. Men han var i skarp konkurrence, og i sidste ende er det jo op til dommerens smag, fortæller hun.

I de næste konkurrencer går det knapt så godt for Josephine Mortensen og de dyr, hun konkurrerer med.

I den næste konkurrece må den kvie, hun trækker rundt, nøjes med en andenplads.

- Hun taber med et mulehår, fordi nummer et er en dejlig, feminin kvie med en helt utrolig udstråling. Alle dyrets lemmer sidder bare som de skal, og den er meget harmonisk. Men både nummer et og nummer to er rigtige champions, lyder det i en skrattende mikrofon fra konkurrencens hoveddommer, Jens Michael Jensen.

Oversat til almindelig dansk går dommerne op i, om der er godt med kød - især det dyre kød på ryggen og bagpå - og om koen eller tyren har nogle stærke pæne lemmer, der bærer dyrets store vægt ordentligt, forklarer Jopsephine Mortensen.

- Og så må de ikke være fede, tilføjer de 23årige vigenser.

Hun ser frem mod lørdagens konkurrencer, hvor hendes »champion« skal konkurrere med tyre fra alle de andre kødkvægsracer.

- Det ser vi selvfølgelig rigtig meget frem til, siger hun med et smil.

Kødkvæg-racerne er langtfra de eneste, der skal i konkurrence lørdag og søndag.

Blandt andet skal malke-køernes »Miss Sjælland« og »Miss Teen« kåres i dyrskuets store ring, ligesom blandt andet også er kåringer af dyrskuets flotteste heste.

arrow Her er Danmarksmesterene i Grill
04. juni 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:10
arrow Besøgssrekord: Dyrskue løb tør for P-pladser
03. juni 2019 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:23
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?