17. oktober 2021
Formand for Dansk Økojord a/s Lars-Christian Brask fortalte i sommer i et interview her i avisen om intentionerne bag Danmarks Økologiske Jordbrugsfond: »Målet er, at investeringerne med tiden kan føre til en 100 procent omlægning af den danske landbrugsjord«.
Formand for Dansk Økojord a/s Lars-Christian Brask fortalte i sommer i et interview her i avisen om intentionerne bag Danmarks Økologiske Jordbrugsfond: »Målet er, at investeringerne med tiden kan føre til en 100 procent omlægning af den danske landbrugsjord«.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jordbrugsfond investerer i Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordbrugsfond investerer i Sjælland
Sjælland - 07. november 2018 kl. 16:29
Af Marianne Due

Gården Bjørnekær ved Ugerløse syd for Holbæk skal fremover drives som økologisk landbrug, og det sker med Danmarks Økologiske Jordbrugsfond som ejer.

arrow Læs også: Tid til at skrue ned for idiotknappen

Jordbrugsfondens datterselskab Dansk Økojord A/S har nemlig købt gården, og det er fondens første investering i sjællandsk landbrugsjord.

38-årige Thomas Forsingdal Hansen bliver forpagter på Bjørnekær, og han skal nu stå for omlægningen fra konventionelt drevet planteavl til økologisk drift.

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond har 668 aktieejere, der tilsammen har skudt 27,3 millioner kroner ind i formålet om at omdanne mere dansk landbrug til økologi. Fondens første investeringer er sket i Jylland, men nu har fondsejerne også papir på 55 hektar sjællandsk landbrug.

- Vi er meget glade for dels at få jord købt på Sjælland, dels få en vegetabilsk produktion i gang og med sikkerhed ikke den sidste på Sjælland, siger formand for Dansk Økojord a/s Lars-Christian Brask fra Roskilde.

FAKTA
  • Danmarks Økologiske Jordbrugsfond blev stiftet af Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening den 3. februar 2017.
  • Fonden har datterselskabet Dansk Økojord A/S, der står for investeringerne.
  • Aktierne blev tegnet fra september 2016 - januar 2017, og aktiekapitalen blev lukket på 27,3 millioner kroner.
  • Der er 668 aktionærer.
  • Fondens første sjællandske investering er den 55 hektar store ejendom Bjørnekær ved Ugerløse syd for Holbæk i Nordvestsjælland.

Bjørnekær ligger midt i et meget sårbart naturområde, bla. med vandinvinding, miljøfølsomme områder, fredede diger og hegn, moser og vandhuller, alt sammen omgivet af en del fredskov. Dette område skal nu tilgodeses ved en nænsom bæredygtig landbrugsproduktion, som tager de nødvendige hensyn til netop naturen og miljøet og med tanke på at løfte klimaudfordringen med bla. at binde kulstof i jorden.

- Med en kompetent forpagter i et naturfølsomt område, tror vi på at produktionen kan etableres til gavn for den næste generation, som kræver en rigere natur, rent drikkevand og sunde fødevarer, netop det som er vores formål med vores investeringer, siger Lars-Christian Brask.

arrow Brask-initiativ skal sikre bedre udnyttelse af alle ressourcer
06. juni 2018 kl. 07:36 Opdateret: kl. 07:36
arrow Økologisk fond vil forandre Danmark
04. juni 2018 kl. 08:15 Opdateret: kl. 16:36
Rejser du til udlandet i år?