29. oktober 2020
Pensionskasser investerer milliarder i energivenlige tog.  (Arkivfoto fra en station)
Pensionskasser investerer milliarder i energivenlige tog. (Arkivfoto fra en station)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investerer milliarder i tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investerer milliarder i tog
Sjælland - 18. september 2020 kl. 10:08

Pensionskasserne, PKA og PenSam, investerer 3,4 milliarder kroner i nye overvejende elektriske togsæt, der afløser gamle dieseldrevne tog på en af Storbritanniens mest centrale toglinjer.

Med investeringen træder pensionskasserne ind i finansieringen af et af Storbritanniens største OPP-projekter. Strækningen er en af Storbritanniens travleste nationale toglinjer. Hvert år kører mere end 22 millioner passagerer på strækningen, der fungerer som primær transportforbindelse til London for større byer som Leeds, Newcastle og Glasgow.
Strækningen er overvejende elektrisk, og de nye tog erstatter gamle og mindre effektive dieseltog. Det vil både bidrage til at reducere rejsetiden for togpassagererne og CO2-udslippet på togstrækningen. ”Vi er stolte af at kunne investere i så markant et infrastrukturprojekt, der ikke alene gør den kollektive trafik mere effektiv, men som også er med til at erstatte gamle og ineffektive dieseltog med nye overvejende elektriske tog på en af Storbritanniens vigtigste strækninger, forklarer Michael Nellemann Pedersen, Investeringsdirektør i PKA.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?