14. oktober 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen kompensation for aflyste tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen kompensation for aflyste tog
Sjælland - 20. marts 2018 kl. 09:09
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sjællandske togtogrejsende skal ikke regne med at få nogen kompensation for de mange aflyste tog, der har plaget Nordvestbanen og Sydbanen siden slutningen af januar. Det skriver Sjællandske.

Ifølge Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har DSB nemlig varslet de togrejsende om aflysningerne mindst 72 timer før de planlagte afgange, og så er DSB ifølge sin kontrakt med Transportministeriet ikke forpligtet til at udbetale kompensation. Det oplyser ministeren i et svar til socialdemokraten Kaare Dybvad, der er valgt i Holbæk-kredsen.

Ole Birk Olsen fastslår også, at han hverken kan eller vil blande sig i sagen.

»En kompensation til sjællandske togpendlere må nødvendigvis være et anliggende for DSB og ikke for mig som transport-, bygnings- og Boligminister, skriver ministeren.

En politisk beslutning
Kaare Dybvad mener, at Ole Birk Olesen løber fra sit ansvar som transportminister. Han mener ikke, at DSB's kontrakt skulle stå i vejen for, at transportministeren kan gribe ind.

- Det er en politisk beslutning om man vil det eller ej. Da rejsekortet i sin tid ikke virkede, gik den daværende transportminister (Magnus Heunicke (S),red) ud og sagde, at folk burde køre gratis. Og så kørte de rejsende med rejsekort gratis, siger Kaare Dybvad til avisen.

DSB trak alle 33 ME-lokomotiver ud af togdriften på Nordvestbanen Kalundborg-Holbæk-København og Sydbanen København-Ringsted-Nykøbing F. 26.januar. Det skete efter en rutinekontrol havde vist revner i to togs hjulaksler.

Bortset fra to daglige myldretidsafgange vil togene ifølge DSB igen køre normalt efter påske.