24. maj 2019
Flere akutte patienter er en af de mange årsager til et hul på 100 millioner kroner på Sjællands Universitetshospitals budget.
Flere akutte patienter er en af de mange årsager til et hul på 100 millioner kroner på Sjællands Universitetshospitals budget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver sjette lægesekretær kan miste jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver sjette lægesekretær kan miste jobbet
Sjælland - 17. oktober 2018 kl. 13:03
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er varslet massefyringer på Sjællands Universitetshospital, ligesom der også skal spares på de øvrige sygehuse i regionen. I begyndelsen af november bliver op mod 250 ansatte i Roskilde og Køge prikket ud.

Tirsdag mødes de faglige organisationer for sygeplejersker, læger, bioanalytikere og alle de andre ansatte på sygehusene i Region Sjælland derfor med regionsledelsen.

Lægesekretærerne på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge er særligt utrygge ved den kommende spareplan, for det ser ud til at kunne koste op mod 50 lægesekretærer jobbet - ud af omkring 300.

Det til trods for, at politikere fra regionsrådet i Region Sjælland gentagne gange har forsikret, at det omdiskuterede ny it-system Sundhedsplatformen ikke skulle koste sekretærjob, som det er sket i Region Hovedstaden.

Til P4 Sjælland siger fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne i Køge Line Emdrup:

- Jeg kan ikke se, hvem der så skal løfte de opgaver lægesekretærerne sidder med. Opgaverne forsvinder ikke, fordi lægesekretærerne gør det.

Direktør for Sjællands Universitetshospital Henrik Villadsen afviser, at Sundhedsplatformen direkte har noget med de forestående fyringer at gøre:

- Sundhedsplatformen giver os stadig udfordringer, selv om det er ved at blive lidt bedre. Men vi kan ikke frede bestemte personalegrupper (i sparerunden, red,), vi må se på, hvor det gør mindst ondt. Det er en meget hård tid, siger Henrik Villadsen.