12. maj 2021
Astrid Krag har læst statskundskab nogle år på Københavns Universitet og har blandt andet arbejdet i ældreplejen, før hun kom i Folketinget.
Astrid Krag har læst statskundskab nogle år på Københavns Universitet og har blandt andet arbejdet i ældreplejen, før hun kom i Folketinget.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem er den nye ældreminister?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem er den nye ældreminister?
Sjælland - 21. januar 2021 kl. 14:56
Af Tine Fasmer

Astrid Krag giver Indenrigsministeriet fra sig og bliver i stedet social- og ældreminister.

arrow Læs også: Magnus Heunicke: Minister i coronaens tid

Hun har haft posten som social- og indenrigsminister siden sommeren 2019, da Mette Frederiksen præsenterede sin regering, og det er tydeligt, at det sociale område står hendes politiske hjerte nær.

Men på det indenrigspolitiske område er hun i 2020 lykkes med at få lavet en reform af det kommunale udligningssystem; en gordisk knude, hvor reglerne er indviklede, og kun ganske få kommuner har været tilfredse med det de afgiver eller får i det store regnestykke.

Og der er ikke helt fred på området, hun nu overgiver til boligminister Kaare Dybvad Bek, flere kommuner - blandt andre Odsherred og Vordingborg - har udtrykt utilfredshed og bekymring for om de kommer til at få den udligning, de er blevet stillet i udsigt.

Astrid Krag har allerede taget det første initiativ på ældreområdet. På facebook fortæller ministeren, at hun vil have genoprettet tilliden til ældreplejen for at få de ældre trygt gennem coronakrisen:

"Jeg har indkaldt partnerskabet på ældreområdet til møde allerede i morgen", skriver ministeren.

Astrid Krag er valgt i Grevekredsen i Sjællands Storkreds, men er skiftet til Køge-Lejrekredsen efter Henrik Sass Larsen trådte ud af Folketinget.

Hun er tidligere medlem af SF, som hun blev valgt for til Folketinget første gang i 2007 med udgangspunkt i Roskildekredsen. I 2011 til 2014 var hun sundhedsminister under Helle Thorning-Schmidts regering.

I 2012 stillede hun op til formandsposten i SF og tabte til Anette Vilhelmsen.

Astrid Krag forlod SF, da partiet trak sig fra regeringen i 2014. Derefter søgte hun optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Hun er 38 år, gift og mor til tre.

arrow Opgraderet: Her er den nye indenrigsminister
21. januar 2021 kl. 12:37 Opdateret: kl. 13:48
arrow Kaare Dybvad bliver indenrigsminister og Astrid Krag ældreminister
21. januar 2021 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:10
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?