14. juli 2020
Hvis du ikke synes, dit webcam nødvendigvis skal kunne vise alt, så er der muligheder for at dække det til mere stilfuldt end med tape. Foto: Scanpix
Hvis du ikke synes, dit webcam nødvendigvis skal kunne vise alt, så er der muligheder for at dække det til mere stilfuldt end med tape. Foto: Scanpix
Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold andre ude af dit privatliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold andre ude af dit privatliv
Sjælland - 13. oktober 2019 kl. 11:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digitalt tip: Af og til falder man over historier om personer, der er blevet afluret via deres webcam på den bærbare pc eller telefonen.

Og selvom det ikke nødvendigvis er noget, man skal gå rundt i konstant frygt for, så er det jo aldrig en dårlig ting at tage sine forholdsregler.

Nogle klistrer tape henover det lille kamera oven over skærmen, andre tegner over med en tusch.

Men vil man gerne have en lidt mere stilfuld løsning, så kan det være en idé at købe en pakke med webkamera- beskyttelse.

Beskyttelsen består af en lille skinne med en knap, der kan skubbes frem og tilbage. Skinnen er selvklæbende på den ene side, og kan sættes fast på pc'en, så knappen kan skubbes frem og tilbage henover kameraet.

På den måde kan man helt suverænt bestemme, hvornår kameraet kan bruges og holder eventuelle nysgerrige og hacker-kyndige mennesker ude af ens privatliv.

Skinnen passer også til tablets og mobiltelefoner, så man kan lukke verden ude, hvis man ikke synes, det, der foregår, kommer andre ved end en selv.

Den selvklæbende lim skulle i øvrigt ikke sætte mærker, så man behøver ikke frygte for grimme pletter, når skinnen på et tidspunkt skal fjernes igen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?