23. marts 2019
SKAT har de senere år skåret kraftig ned på medarbejderskaren og siden været forfulgt af skandaler. Nu skal der rettes op, og ansættes 3500 mennesker til de syv skattestyrelser. Bemandingen skal blandt andet sikres med en ny professionsbachelor i skat. Arkivfoto: Agner Ahm
SKAT har de senere år skåret kraftig ned på medarbejderskaren og siden været forfulgt af skandaler. Nu skal der rettes op, og ansættes 3500 mennesker til de syv skattestyrelser. Bemandingen skal blandt andet sikres med en ny professionsbachelor i skat. Arkivfoto: Agner Ahm
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hilser ny skatteuddannelse velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hilser ny skatteuddannelse velkommen
Sjælland - 05. juli 2018 kl. 16:07
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En enorm mangel på personale i Skat og i virksomheder rundt omkring, betyder at en ny uddannelse nu ser dagens lys. Uddannelsen til professionsbachelor i skat bliver efter sommerferien udbudt på en række professionshøjskoler landet over, og den bliver hilst velkommen hos landbrugsrådgivningsfirmaet VKST Økonomi i Sorø.

arrow Læs også: Unge strømmer til nye uddannelser i Holbæk og Kalundborg

- Folk, der er specialiserede i skat, dem har vi brug for rigtigt mange af. Så det er rigtigt fint med den nye uddannelse. Til cirka halvdelen af de økonomistillinger, vi har ledige, skal vi bruge folk, der er specialiserede i skat. Det kan være rigtigt svært at skaffe folk nok til de her ledige økonomistillinger. Samtidig har vi et stort behov for at afløse de, der går på pension, siger vicedirektør i VKST Økonomi, Henning Andersen, som har set nærmere på den nye uddannelse.

Grundig uddannelse
- Det er en uddannelse, der kan blive rigtig god. Det bliver en grundig skatteuddannelse. De uddannede fra den nye uddannelse vil være gode for os, fordi de har den her basisuddannelse. De vil meget hurtigt kunne gå ind og løse de opgaver, vi har. Når det kommer til komplicerede skattesager, så tror jeg, de kan gå ind og løse komplicerede skattesager lige nu. Men de vil måske mangle noget rådgivningstræning, siger Henning Andersen. Han regner derfor med, at de her skal læres lidt op, når de kommer til VKST Økonomi, men:

- De vil være lynhurtige til at sætte sig ind i stoffet på grund af uddannelsen, siger Henning Andersen, som glæder sig til at få fat i de nye uddannede skattemedarbejdere.

På grund af manglen på skattemedarbejdere, spår han, at der bliver rift om de nyuddannede med speciale i skat. For ikke nok med, at rådgivende virksomheder, som VKST Økonomi og en række revisionsfirmaer har brug for folk, som ved en masse om skat, så regner Skat med at ansætte mindst 3500 nye medarbejdere de kommende år.

De første elever begynder efter sommerferien, og vil derfor først være færdige i slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022.

arrow Kalundborg er for alvor blevet en uddannelsesby
05. juli 2018 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:23
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.