27. juli 2021
Mobildækninge på sygehusene i Roskilde, HOlbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F: skal forbedres. Det samme skal region Sjællands E-hospital, der opgraderes på Næsted Sygehus (billedet), ligesom regionens IT-afdeling på Ringsted Sygehus opgraderes.  Foto: Anna Møhl.
Mobildækninge på sygehusene i Roskilde, HOlbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F: skal forbedres. Det samme skal region Sjællands E-hospital, der opgraderes på Næsted Sygehus (billedet), ligesom regionens IT-afdeling på Ringsted Sygehus opgraderes. Foto: Anna Møhl.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hallo? Bedre mobildækning til sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hallo? Bedre mobildækning til sygehuse
Sjælland - 14. juni 2021 kl. 11:22
Af Tomas Revsbech

Både patienter og sundhedspersonale kan se frem til lidt bedre mobildækning på sygehusene i Region Sjælland.

Regionsrådet har afsat 26 millioner kroner til at opgradere de nuværende netværk til 4G-hastigheder på alle seks sygehuse samt i psykiatrien. Opgraderingen åbner også op for en opgradering til 5G-signal, når det bliver udrullet for alvor.

- Forudsætningerne for at være tilgængelig online bliver hele tiden bedre, og tilbuddet på regionens sygehuse skal naturligvis kunne understøtte dette. Samtidig er der flere arbejdsmæssige ved opgraderingen, så det giver på alle måder god mening, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Derudover afsætte regionsrådet der 39,5 millioner kroner til dels at etablere flere IT-arbejdspladser på regionens it-afdeling på Ringsted Sygehus, der bygges om i samme forbindelse, og dels en opgradering af regionens E-hospital, herunder bedre faciliteter på Næstved Sygehus. Hidtil har E-hospitalsfaciliteterne i høj grad været på de enkelte sygehuse. Fremover skal flere aktivitetre samles i Næstved.

- Vi forventer, at der vil være et stigende behov for behandlingsforløb og andre sundhedstilbud via video og andre digitale løsninger, fordi det er bekvemt for borgeren og samtidig også fungerer sundhedsmæssigt godt. Der er kommet turbo på onlinebehandlingsforløbene under pandemien, og borgerne har set, at det i mange henseender fungerer lige så godt som at skulle møde fysisk op. I den forbindelse ser vi nu en fordel i at samle kræfterne i Næstved, siger Heino Knudsen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?