28. november 2020
Stadig flere borgmestre - både inden for og uden for det nye HOT - kritiserer opsplitnigenn af kommunerne på Sjælland. Foto: Anders Fallesen.
Stadig flere borgmestre - både inden for og uden for det nye HOT - kritiserer opsplitnigenn af kommunerne på Sjælland. Foto: Anders Fallesen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HOT og NOT: Flere borgmestre kritiserer opsplitning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HOT og NOT: Flere borgmestre kritiserer opsplitning
Opdateret 06. februar 2019 kl. 13:15
Sjælland - 06. februar 2019 kl. 09:03
Af Tomas Revsbech

Gruppen af borgmestre, der er utilfredse over opsplitningen af de sjællandske kommuner i to trafikselskaber, vokser.

arrow Læs også: Minister: Jeg deler ikke bekymringer for kollektiv trafik

Mens det er en god at samle trafikselskaberne i hovedstadsområdet for at sikre bedre sammenhæng for pendlerne og de øvrige rejsende i den kollektive trafik, giver det til gengæld ingen mening, at 11 kommuner i Region Sjælland ikke må være med i det nye fællesskab.

Sådan lyder det i et fælles debatindlæg på Altinget.dk fra fem sjællandske borgmestre og en tidligere borgmester.

»Vi er enige i målsætningen om veltilrettelagt og smidig kollektiv trafik - for alle borgere i både Hovedstaden og den øvrige Sjællandsregion. Vi ... kan ikke se, hvorfor 11 sjællandske kommuner i Region Sjælland ikke skal være en del af fællesskabet, skriver borgmestrene, der blandt andre tæller formand for Movia, Kirsten Jensen Hillerød (S) såvel som Movia-næstformand Per Hovmand, byrådspolitiker i Sorø.

»Hvad er argumenterne for det, når nu der i øvrigt er enighed om, at Sjælland er ét stort arbejdsmarked og pendlingsområde? 56.000 pendlere fra disse 11 kommuner vil skulle pendle ind og ud af HOT hver eneste dag. De har også krav på sammenhæng, skriver politikerne, der også tæller Steen Christiansen fra Albertslund (S) Karsten Søndergaard fra Egedal(V), Niels Hörup fra Solrød (V) og Carsten Rasmussen fra Lejre (S).

De fire sidstnævnte borgmestre udgør formandskabet for fællesskaberne af kommuner i henholdsvis Region Hovedstaden og i Region Sjælland.

Borgmestre råber op

Kritikken fra borgmestrene følger i kølvandet på kritik af opsplitningen af Sjælland på tværs fra en række sjællandske borgmestre og Peter Jacobsen, næstformand i Region Sjælland (DF), i sidste uge.

Her bundede kritikken ikke kun i frygt for sammenhængen i den kollektive trafik på tværs. Men også, at det nye selskab for de 11 rest-kommuner i Region Sjælland bliver så lille og økonomisk svagt, at det vil give dyrere billetter og færre busser i den kollektive trafik uden for hovedstadsområdet.

arrow V-ordfører om HOT: - Jeg forstår godt sjællændernes bekymring
11. februar 2019 kl. 08:51 Opdateret: kl. 08:46
arrow HOT og not: Minister kaldes i to samråd om trafik-opsplitning
08. februar 2019 kl. 09:47 Opdateret: kl. 09:44
arrow Minister om HOT: Opsplitning en fordel for alle
06. februar 2019 kl. 08:15 Opdateret: kl. 13:02
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?