23. januar 2019
De unge vil ikke finde sig i at blive presset til at skulle hurtigt videre, lyder det fra formand i Danske Gymnasielevers Sammenslutning. Foto: presse
De unge vil ikke finde sig i at blive presset til at skulle hurtigt videre, lyder det fra formand i Danske Gymnasielevers Sammenslutning. Foto: presse
Foto: Philip Davali
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelevernes formand: Jeg ser det som en rebelsk akt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelevernes formand: Jeg ser det som en rebelsk akt
Sjælland - 04. september 2018 kl. 11:52
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et udtryk for, at de unge ikke vil acceptere at få noget presset ned over hovedet, når flere studenter vælger at tage et sabbatår, lyder det fra formand i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Malte Sauerland-Paulsen, der refererer til de seneste års politiske tiltag, der har skullet sikre, at de unge kommer hurtigere igennem uddannelsessystemet.

arrow Læs også: Se tallene for din kommune: Flere unge tager et sabbatår

Han mener, at tendensen til, at flere unge tager et sabbatår, blandt andet er udtryk for, at 1,08-reglen, der giver studenter mulighed for at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de påbegynder en videregående uddannelse senest to år efter færdiggjort uddannelse, ikke har virket.

- Folk vejer højere at få lov til at tage sig tid til at vælge rigtigt fremfor at skulle passe ind i et system, hvor man skal hurtigt videre. Jeg ser det som en rebelsk akt, siger formanden, der også oplever, at mange unge har brug for et pusterum efter tre år i gymnasiet.

- Fordi karakterer og præstationskulturen fylder så meget i gymnasiet, så har mange brug for en pause, en pause fra en stressende hverdag, hvor mange går syge i skole for at kunne få de karakterer, der kræves for at komme ind på en videregående uddannelse, lyder det fra formanden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.