22. oktober 2019
317 stillinger skæres væk i sparerunden. Det er dog lykkedes at finde job til 108 af de fyringstruede medarbejdere. Foto. Region Sjælland.
317 stillinger skæres væk i sparerunden. Det er dog lykkedes at finde job til 108 af de fyringstruede medarbejdere. Foto. Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyret sygehuspersonale får nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyret sygehuspersonale får nyt job
Opdateret 04. december 2018 kl. 09:33
Sjælland - 03. december 2018 kl. 14:54
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

108 læger, sygeplejersker, lægesekretærer og andet personale på sygehusene og i psykiatrien, der skulle fyres på grund af besparelser, er blevet tilbudt og har takket ja til en anden stilling i regionen. Det svarer i runde tal til omkring en tredjedel af de 317 årsværk, der står til at forsvinde.

arrow Læs også: Fyrede misser sidste øjebliks redning

- Der er gjort en stor indsats for at minimere antallet af afskedigelser og jeg er glad for at konstatere, at det er lykkedes at finde andet job til 108 medarbejdere, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

18 medarbejdere, der er blevet tilbudt en ledig stilling under andre vilkår, har valgt at takke nej til tilbuddet.

- Det beklager jeg naturligvis, siger formanden.

Uagtet de 108 medarbejdere, der har fået andet job, er der stadig nedlagt 317 stillinger, hvor man nu skal til at fiinde ud af at få hverdagen til at fungere.

- Der udestår nu en vigtig opgave i at prioritere de opgaver, der skal løses overfor vores borgere og patienter. Der skal findes nye løsninger og det gode arbejdsmiljø skal have et stort fokus, siger Heino Knudsen.

Afskedigelserne af de 317 årsværk skyldes, at regionen kigger ind i et hul i budgettet i 2019 på 157 millioner kroner.