23. januar 2021
Erik Thrane har netop fået afsat de første elladestandere til et nyt parkeringshus i Roskilde, og snart følger Dragsholm Slot efter. Han drømmer om at skabe et landsdækkende ladenetværk som et konkurrerende supplement til store operatører som E.ON og Seas-NVE?s Clever. 		Foto: Hans Jørgen Johansen
Erik Thrane har netop fået afsat de første elladestandere til et nyt parkeringshus i Roskilde, og snart følger Dragsholm Slot efter. Han drømmer om at skabe et landsdækkende ladenetværk som et konkurrerende supplement til store operatører som E.ON og Seas-NVE?s Clever. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erik lurer på elbilens gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik lurer på elbilens gennembrud
Sjælland - 24. august 2018 kl. 14:10
Af Tomas Revsbech

Erik Thrane, der står bag et lille elbil-operatørfirma Sperto med adresse i Hedehusene, vil skabe landsdækkende ladenetværk til elbiler.

arrow Læs også: Nye tal: Elbil-salget triller igen derudad

Første større ordre er fem ladestandere i det nye parkeringshus på Sortebrødre plads i Roskilde. Snart følger en stander på Dragsholm slot, hvorefter, der skal opsættes ni ladestandere seks forskellige steder på Langeland.

Idéen opstod, da Erik Thrane selv prøvekørte en elbil for cirka fem år siden, fortæller han:

- Som elbilist syntes jeg, at det var alt for bøvlet at skulle få ladet sin bil op. De fleste operatører kræver abonnementsordninger, og hvis ikke man har abonnement, er det dyrt. Og så tænkte jeg, at det må kunne gøres enklere, billigere og mere transparent, fortæller han til DAGBLADET Roskilde.

Spertos koncept er at tilbyde kunderne, der bruger selskabets offentlige ladestandere, opladning til 3,50 kr. pr. kwh. uden oprettelse eller abonnement efter en gratis introduktionsperiode.

Det er ifølge Erik Thrane markant under de andre spillere på markedet, hvor prisen er 5-10 kroner for samme ydelse.

- Vi har et ekstremt fokus på at holde omkostningerne nede. Vi tilbyder blandt andet en hurtiglader, der nominelt kun har halv ladeeffekt i forhold til de eksisterende hurtigladere i Danmark. Men de fleste biler kan alligevel ikke modtage mere effekt. Så den er næsten lige så hurtig, men koster kun en tredjedel. På den måde bliver vi et billigt supplement til resten af operatørmarkedet, siger Erik Thrane til avisen.

Spertos indtog på markedet er godt for forbrugerne, fordi det skaber øget konkurrence, mener FDM.

Også Clever, landets største operatør i ladeløsninger, der er ejet af energiselskaber Seas-NVE, hilser den nye konkurrent velkommen.

Læs mere i fredagens udgave af DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?